Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Farmec raporteaza o crestere de 10% a cifrei de afaceri in 2018

Producatorul roman de cosmetice, Farmec, a incheiat 2018 cu o cifra de afaceri de 236,5 milioane de lei (50,8 milioane de euro), inregistrand o crestere cu 10% fata de 2017.
Cresterea businessului a fost sustinuta de vanzarile din cadrul retelei magazinelor de brand (+ 40,35%), precum si de vanzarile din magazinul online (+19,14%), comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent. De asemenea, strategia de expansiune pe piata externa, ca noul parteneriat cu China, initiat in 2018, a contribuit la evolutia cifrei de afaceri, inregistrandu-se un plus de 48,85% la export fata de 2017.

„Piata cosmeticelor din Romania se adapteaza tendintelor internationale, iar Farmec s-a preocupat intotdeauna de ceea ce isi doresc consumatorii romani, atat in ceea ce priveste calitatea produselor, cat si in materie de pret. Astfel, planurile ambitioase si grija pentru frumos ne-au ajutat sa ne mentinem in topul celor mai importanti producatori de cosmetice, iar trendul ascendent al vanzarilor inregistrat pe toate palierele confirma potentialul companiei. Mentinand ritmul, ne propunem o crestere a cifrei de afaceri de peste 15% pentru 2019, prin consolidarea si dezvoltarea brandurilor existente, lansarea de noi produse si extinderea magazinelor de brand, care in momentul de fata au ajuns la 26. De asemenea, un pas important in planurile pentru 2019 il reprezinta proiectul de francizare pe plan local si international, care va incepe in primul semestru al acestui an”, a declarat Mircea Turdean, Director General Farmec.

Articole similare

Ad