Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

FIATA solicita guvernelor sa mentina porturile deschise

Federatia Internationala a Asociatiilor Expeditorilor de Marfa (FIATA) a cerut guvernelor sa actioneze pentru a se asigura ca porturile raman deschise pentru a permite sectorului de transport de marfuri si logistica sa ajute la combaterea crizei de Covid-19. FIATA a mentionat ca, in contextul in care au fost facute deja anunturi cu privire la cele mai mari scaderi de volume din istorie, comertul international si logistica, desi grav afectate, continua sa functioneze, chiar daca nu se stie pentru cat timp.
FIATA a declarat ca masurile luate de statele Europei pentru a combate virusul „trebuie sa aiba in vedere si efectele pe termen scurt si mediu pe care aceste decizii le vor avea asupra economiilor nationale si asupra cetatenilor“, subliniind ca „lantul logistic este responsabil si pentru aprovizionarea cu echipamente medicale, in prima faza, si pentru furnizarea elementelor cheie necesare ca lumea sa o ia de la capat”.
Este extrem de important ca fluxul comercial pe mare sa nu fie perturbat inutil. Dar, in egala masura, siguranta vietii pe mare si protectia mediului trebuie sa ramana primordiale. Toate statele membre IMO (International Martime Organizations) trebuie tina cont de acest lucru in lupta impotriva virusului.

Articole similare

Ad