Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ford confirma reluarea productiei din 4 mai

Ford a confirmat ca va reporni productia in majoritatea fabricilor sale europene de vehicule si motoare incepand cu data de 4 mai. Productia va fi reluata treptat la fabricile de productie vehicule si motoare din Craiova (Romania) si Koln (Germania), precum si la uzinele de productie vehicule din Saarlouis (Germania) si Valencia (Spania).
 
Productia de la Fabrica de Motoare din Valencia, Spania, va fi reluata pe 18 mai, in timp ce data de reluare a productiei in Fabricile de Motoare Ford din Dagenham si Bridgend, Marea Britanie, va fi confirmata ulterior, se arata intr-un comunicat remis de companie. „Odata ce trecem de varful initial al pandemiei de coronavirus in Europa, trebuie sa ne pregatim pentru noul context, prioritatea principala a planului nostru de ‘revenire la munca’ fiind legata de implementarea standardelor globale Ford privind distantarea sociala si intarirea protocoalelor de sanatate si siguranta la locul de munca. Angajatii nostri trebuie sa stie ca facem tot ce putem pentru a le proteja sanatatea”, a declarat Stuart Rowley, presedintele Ford Europa.


 

Productia va incepe treptat, acordand prioritate comenzile deja lansate si va creste in urmatoarele cateva luni pana la reluarea completa a acesteia, spune Ford. Compania mentioneaza ca planurile de productie tin cont de disponibilitatea furnizorilor, de restrictiile de circulatie nationala si de redeschiderea reprezentantelor de vanzari ale dealerilor Ford pe pietele cheie, precum si de cererea clientilor.
 
Masurile de protectie au fost stabilite impreuna cu Consiliul Sindicatelor Ford. Astfel, va fi implementata o lista cuprinzatoare de standarde globale Ford privind distantarea sociala, inclusiv actiuni de asigurare a securitatii si sanatatii angajatilor din toata Europa, printre care:
• Orice persoana care intra intr-un sediu Ford va fi nevoita sa poarte o masca de fata furnizata de companie, precum si o viziera, pentru anumite posturi de lucru din productie, acolo unde nu se poate respecta distantarea sociala;
• Tuturor persoanelor care intra intr-o unitate de productie Ford le va fi verificata temperatura corporala cu dispozitive de scanare ce respecta reglementarile si restrictiile locale sau nationale;
• Completarea zilnica a unui formular online de autoevaluare a sanatatii, care confirma starea de sanatate si faptul ca angajatul este apt de munca inainte de a intra intr-o unitate Ford;
• Reorganizarea zonelor de lucru pentru a asigura respectarea instructiunilor privind distantarea sociala si revenirea treptata la lucru pentru a reduce fluxul de angajati din sedii.
 
De asemenea, compania va oferi tuturor angajatilor echipamente de protectie personala, „truse de ingrijire”, la locurile lor de munca. Acestea includ masti pentru fata, un termometru reutilizabil si alte obiecte de igiena. Ford va produce masti de fata pentru a fi utilizate in uzinele sale din toata Europa. „Prin fabricarea mastilor de fata pentru uz propriu, Ford contribuie la reducerea cererii din lanturile de aprovizionare pentru echipamentele de protectie personala care sunt necesare serviciilor medicale si altor industrii”, se arata in comunicatul citat. 
 
Angajatii care nu lucreaza in zonele de productie vor incepe, de asemenea, sa se intoarca la serviciu treptat, incepand cu data de 4 mai, avand prioritate cei implicati in planificarea de repornire a productiei si in activitati critice ale business-ului, sau a caror munca implica utilizarea unor echipamente specializate, disponibile doar in incinta unitatii Ford, cum ar fi dispozitivele de testare a vehiculului. Ceilalti angajati, care pot lucra de la distanta, vor continua sa lucreze in acest fel, inclusiv acei angajati care lucreaza in program „part-time”.

Articole similare

Ad