Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad

Ford investeste 200 de milioane de euro pentru al doilea model la Craiova

Ford investeste suplimentar 200 de milioane de euro la Craiova pentru productia celui de-al doilea vehicul in Romania. Noua productie va genera un numar aditional de 1.500 de locuri de munca.
Noul vehicul se adauga actualului SUV de clasa mica Ford EcoSport si motorului 1.0 EcoBoost, ambele produse deja la fabrica din Craiova. Noul model si data de start a productiei acestuia vor fi confirmate in apropierea momentului lansarii acestuia, arata producatorul in cadrul unui comunicat de presa. „Aceasta noua investitie confirma continuarea evolutiei gamei noastre de modele interesante produse in Europa si subliniaza totodata transformarea complexului de productie de la Craiova“, spune Steven Armstrong, presedinte si CEO Ford Europa, Orientul Mijlociu si Africa.
 

Investitia totala pe care Ford a implementat-o in operatiunile sale de productie din Romania – inclusiv cele 200 de milioane de euro anuntate pentru cel de-al doilea vehicul- ajunge astfel la aproape 1.5 miliarde de euro din 2008 incoace, momentul achizitiei uzinei de la Craiova. Uzina de Asamblare a Vehiculelor a trecut recent prin imbunatatiri tehnice semnificative, mai mult de 550 de roboti fiind instalati pentru a spori eficienta si calitatea in sectiile de Vopsitorie, Montaj General si Caroserie.
Pentru a sprijini productia noului vehicul, Ford Romania va angaja aproximativ 1.500 de operatori de baza si calificati pentru al treilea schimb. Forta de munca actuala de la uzina de clasa mondiala care asambleaza vehicule si motoare – mai mult de 4.400 de angajati – va fi astfel suplimentata, totalul ajungand la aproximativ 5.900 de angajati.

Articole similare

Ad