Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad

Framo și FES – 1.000 de camioane electrice pe an

Producătorul de camioane electrice Framo și Vehicle Development Saxony (FES) vor colabora în vederea dezvoltării unui camion pe hidrogen. Cele două companii doresc să producă până la 1.000 de vehicule comerciale electrice pe an.

Potrivit lui Framo și FES, vehiculele actuale, cu baterii electrice, prezintă interes mai ales pentru distanțe scurte și medii. Prin urmare, camionul cu hidrogen planificat ar trebui, la rândul său, să fie soluția economică pentru transportul de mare tonaj fără emisii pe distanțe mari.

„Avantajele acționării cu hidrogen sunt foarte clare”, explică Serhat Yilmaz, care susține managementul Framo în ceea ce privește marketingul, dezvoltarea afacerilor, relațiile cu investitorii și vânzările. „Cu sistemul nostru de pile de combustie, putem reduce greutatea vehiculului cu cel puțin o jumătate de tonă. Comparativ cu o acționare exclusiv pe baterie, camionul nostru cu hidrogen oferă mai multă autonomie și, desigur, o sarcină utilă mai mare.”

FES are peste 800 de angajați. Compania își însoțește clienții de la concept la construcția prototipului până la testarea vehiculelor și documentația tehnică și se referă la câteva mii de vehicule construite ca prototip sau serii mici. Conform propriilor informații, FES lucrează la integrarea sistemului de acționări cu pile de combustie în sectoarele auto și intra-logistice din 2016. Compania are, de asemenea, unul dintre cele mai mari centre de validare și testare pentru sistemele de stocare de înaltă tensiune din Germania.

Articole similare

Ad
Ad