Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Freight forwarding – VIDEO – digitalizarea schimbă fața proceselor de supply chain

Întârzierile sunt imposibil de evitat, însă digitalizarea oferă un grad mai mare de predictibilitate în supply chain, iar acest lucru îi ajută pe clienți să reacționeze mai ușor la schimbările care pot apărea pe parcurs. Despre ce înseamnă cu adevărat digitalizarea în procesele de supply-chain și cum putem asigura vizibilitatea mărfurilor au vorbit Luiza Carpov, CEO al companiei de freight forwarding Yawo Services, și Piotr Michoński, Regional Sales Director CEE, project44, în cadrul GALA PREMIILOR TRANZIT LOGISTICA, 2022.

Pentru un freight forwarder, digitalizarea este extrem de importantă, a afirmat Luiza Carpov, CEO Yawo Services. Compania a început cu sistemul de Track & Trace, procesul fiind unul semi-automat, parte din informații fiind extrase de la liniile maritime și aeriene, „dar a trebuit să inserăm manual și alte informații cum ar fi poarta de cargo, punctul de pick-up și data de livrare“. Astfel, după câteva transporturi „care nu au mers așa cum am plănuit“, casa de expediții a pus accentul pe dezvoltare și a crescut gradul de digitalizare. „Verificăm transporturile în timp real prin GPS, ceea ce se dovedește a fi puțin mai dificil pe relația China, muncim mai mult pentru a ține legătura cu transportatorii, agenții și liniile. Menținem informația la un nivel de detaliu, pentru că în special în aceste perioade dificile, cel mai important pentru clientul nostru este să fie informat. Ne confruntăm cu multe întârzieri și este important pentru partener să știe toate aceste detalii pentru a-și planifica linia de producție și activitatea“, a explicat Luiza Carpov. Oficialul Yawo consideră că în freight forwarding întârzierile sunt imposibil de evitat, cu excepția serviciilor urgente – de tipul Time Critical.

La rândul său, Piotr Michoński, Regional Sales Director CEE, project44, companie care integrează diferite soluții de telematică într-o singură interfață și are poate urmări circa 98% din flota de transport intermodal din Europa, a explicat că transporturile FTL sunt și cel mai ușor de monitorizat, deoarece procesul de încărcare are loc într-un singur loc și de aceea este mai ușor de urmărit GPS-ul sau telefonul șoferului. „Grupajele sau transporturile pe ultima milă sunt cu totul o altă poveste. Presupun mult mai multe notificări, diverse status-uri ale mărfii etc. Vrem să dezvoltăm această soluție. La nivel global, avem un ETA pe 2,5 milioane de transporturi (maritime, aeriene, rutiere, feroviare) de 91%.“

Mai multe despre cum pot fi îmbunătățite procesele din supply chain prin digitalizare veți afla în noul număr al revistei Tranzit din luna mai.

Articole similare

Ad