Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Frisbo, investitie de 1,2 milioane de euro in depozitare si servicii

Frisbo, platforma de smart efulfillment cu cea mai mare prezenta in Europa Centrala si de Est, care preia depozitarea, procesarea si livrarea comenzilor magazinelor online, a primit o investitie de 1,2 milioane de euro, intr-o runda condusa de GapMinder Venture Partners, cu participarea ROCA X, la o evaluare a business-ului de aproximativ 6 milioane de euro.

Frisbo a reusit astfel sa-si cvadrupleze valoarea in ultimii doi ani, dupa investitia initiala de la Mircea Ilea si apoi Neogen si Risky Business, toti trei participand si la aceasta runda de investitii, se arata intr-un comunicat de presa. Compania deserveste deja clienti precum Bitdefender, Meli Melo sau FoodPanda si va folosi fondurile pentru a dezvolta serviciul la nivel de produs self-service pentru retaileri si pentru a se extinde operational prin adaugarea de noi hale in portofoliu. Operand hale in Romania, Ungaria, Slovacia si Polonia – de unde deserveste si Germania, Frisbo isi propune sa le conecteze cu cele mai importante marketplace-uri din regiune si cele mai importante platforme de e-commerce, permitand astfel scalarea business-urilor locale in intreaga regiune.
„Contrar intuitiei initiale, noi nu urmarim achizitii costisitoare, inchirieri sau constructii de hale noi, ci vrem sa reactivam spatii neutilizate deja existente si sa le introducem in sistemul Frisbo, pentru a facilita accesul retailerilor la o resursa mai competitiva de fulfillment. Acestea pot produce mai mult in sistemul nostru, fiind integrate ulterior cu serviciile de curierat din diverse piete de desfacere si utilizate fara dificultate de retaileri, rezolvand intreaga bucla de procesare a comenzilor pentru comercianti”, explica Bogdan Colceriu, Fondator Frisbo.
Viziunea Frisbo este dezvoltarea la nivel european si apoi global a unui nou standard de procesare distribuita, algoritmica, a comenzilor, contribuind la imbunatatirea pietei de e-commerce prin sustinerea retailerilor si a experientei cumparatorilor, cu impact pozitiv in infrastructura de depozitare si transport.
„Frisbo poate schimba fata fulfillmentului cel putin la nivel european. Modelul lor rezolva multe probleme ale fulfillmentului traditional, principala fiind acoperirea simultana a mai multor piete pentru magazinele online”, considera Cosmin Ochisor, partener la GapMinder Venture Partners.
„Pentru ROCA X investitia in Frisbo este cea mai mare de pana acum. Credem mult in produsul dezvoltat de companie, din foarte multe puncte de vedere: este o solutie inovatoare, ambitioasa si futureproof. Mai mult de atat, potentialul de scalare imediata la nivel european este mare. ROCA X mizeaza pe identificarea oportunitatilor si companiilor care pot avea un impact real in dimensionarea viitorului si a modului in care arata business-urile maine”, afirma Alexandru Savin, Investment manager ROCA X.

Articole similare

Ad