Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

zooplus și GXO inaugurează un centru logistic inovator în Europa Centrală și de Vest

  • Foto: GXO

Zooplus SE, una dintre cele mai importante platforme online pentru produse destinate animalelor de companie din Europa, a anunțat împreună cu GXO Logistics, Inc., cel mai mare furnizor de logistică contractuală din lume, modernizarea rețelei lor logistice prin adăugarea unui nou centru de aprovizionare în Bor, Republica Cehă.

Noul depozit are o suprafață de 60.000 de metri pătrați și se valorifică cu soluții avansate de automatizare. Prin utilizarea tehnologiei de ultimă generație, implementată de către GXO în acest nou centru logistic, zooplus își propune să își mărească capacitatea de livrare zilnică, să ofere clienților timpi de livrare mai rapizi și să-și întărească prezența pe piețele europene. Depozitul din Bor marchează o etapă semnificativă în parteneriatul de succes dintre zooplus și GXO.

În ultimii cinci ani, operațiunile de depozitare ale GXO pentru zooplus în Spania aproape că s-au triplat, atât în ceea ce privește diversitatea produselor, cât și volumul de livrare. Parteneriatul a pus bazele unității ultramoderne și înalt automatizate a GXO din Bor, capabil să gestioneze o gamă largă de produse pentru animale de companie, inclusiv 14.000 de produse de hrană, cât și alte articole, să pregătească aproximativ 36 de colete pe minut și să expediaze peste 200.000 de comenzi săptămânal. Acest lucru ajută la satisfacerea cererii în continuă creștere a clienților zooplus din Europa Centrală și de Vest.

Un aspect important al acestui proiect este angajamentul față de mediu și sustenabilitate. Depozitul din Bor este certificat BREEAM și utilizează iluminat cu LED-uri și panouri solare pentru a maximiza eficiența energetică. Mai mult, se pune accent pe reducerea și eliminarea protectiei din hârtie și plastic in interiorul coletelor. Utilizarea mașinilor automate de stabilire a înălțimii pentru aproape 99% din cutiile de carton produse, contribuie la reducerea dimensiunilor pachetelor, la maximizarea eficienței transportului și la minimizarea emisiilor de carbon.

Depozitul din Bor angajează aproape 200 de persoane din comunitate și acordă prioritate bunăstării angajaților prin implementarea de soluții ergonomice și procese de lucru eficiente. De asemenea, sprijină adăposturile locale de animale prin donații de produse zooplus, ceea ce reflectă angajamentul comun al zooplus și GXO pentru contribuția la bunăstarea comunității și a mediului.

Noul centru logistic din Bor și-a început deja să își desfășoare activitățile și a fost inaugurat oficial într-o ceremonie de inaugurare care a reunit echipele de conducere ale zooplus și GXO.

„Noul centru de distribuție din Republica Cehă completează perfect infrastructura noastră logistică existentă și o ridică la nivelul următor. Lucrând cu partenerul nostru de încredere GXO, avem acces la soluții tehnologice și de automatizare personalizate, ceea ce ne permite să răspundem mai rapid și personalizat la diferitele nevoi regionale ale consumatorilor. În acest fel, îmbunătățim oferta noastră de plus-valoare pentru comunitatea părinților de animale de companie și facem încă un pas înainte în călătoria noastră de a crea cea mai modernă și mai convenabilă destinație pentru animalele de companie din Europa. În cele din urmă, dezvoltăm rețeaua noastră logistică către un viitor marcat de inovație și de un angajament ferm față de valorile centrate pe client.”,

a declarat Joost Bous, director de operațiuni al zooplus.

„Suntem încântați să extindem parteneriatul nostru cu zooplus în Europa. Din 2018, am ajutat zooplus să reducă costurile de livrare în Peninsula Iberică. Cu noua noastră unitate din Bor, dotată cu tehnologii de top în industrie, suntem poziționați strategic pentru a sprijini creșterea zooplus în Europa, îmbunătățind accesul la piețele majore. Așteptăm cu nerăbdare să construim pe baza parteneriatului nostru consacrat și să ne îmbunătățim continuu serviciile.”,

a adăugat Richard Cawston, președinte GXO Europa.

Articole similare

Ad