Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Gala Tranzit 2022: Routier European Transport ia premiul de management și dezvoltare

Nominalizat pentru a doua oară în topul celor mai eficiente firme de transport din România, Routier European Transport a primit anul acesta premiul de management și dezvoltare. Compania cu sediul în Cluj a terminat 2021 cu o cifră de afaceri de 34,85 milioane de euro (cu care este pe locul 25 în topul firmelor cu cele mai mari cifre de afaceri), în creștere cu 8,6 milioane de euro față 2020. Volumele mari se datorează transportului intermodal, Routier fiind de mai mulți ani operator de transport intermodal, drept pentru care investițiile în mijloace de transport sunt destul de mari, mai ales în ceea ce privește semiremorcile, dar și cu investiții în terenuri și construcții (având un centru logistic la Cluj). Profitul raportat la cifra de afaceri este însă mic – doar 1,2 milioane de euro (în ușoară scădere față de 2020, când a avut 1,45 milioane de euro profit) pentru o cifră de afaceri de peste 34 de milioane de euro, și asta pentru că foarte multe resurse financiare ale firmei sunt îndreptate către dezvoltarea de sedii și activități noi pe alte piețe europene.

Valoarea totală a activelor la final de 2021 se ridica la 47 de milioane de lei. Cu investiții în segmente de transport de viitor, indicatorii de profitabilitate nu vor întârzia să apară în câțiva ani, diversificarea activității pe mai mulți piloni de activitate și pe mai multe piețe oferind premisele pentru stabilitate și dezvoltare chiar și în condiții de criză, despre care toată lumea vorbește de câțiva ani, dar efectele nu sunt încă resimțite pe piața de transport din România.

Premiul pentru management şi dezvoltare a fost înmânat lui Rareş Retegan de către Alexandru Păun, CEO Blue River, câştigătorul titlului de Managerul de Transport al Anului 2021.

Articole similare

Ad