Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Germania ar putea restitui firmelor de transport o parte din taxa de drum

Curtea Europeană de Justiție a decis pe 28 octombrie că Germania a calculat greșit, adică neconform cu legislația europeană, taxa de drum pentru camioane, pentru anumite porțiuni de infrastructură, iar acum Curtea Germană ar trebui să determine dacă guvernul federal le va rambursa o parte din valoarea acesteia firmelor de transport.

Cea mai înaltă curte europeană de justiție a ținut cont de plângerea a două companii poloneze de transport care au cerut să li se restituie în total 12.420,53 de euro din sumele plătite de ele în perioada 1 ianuarie 2010-18 iulie 2011.

Asociația olandeză de transport și logistică TLN se declară mulțumită de decizia Curții Europene de Justiție, considerând că taxa de drum din Germania este menită, ca și celelalte taxe din Europa, să acopere doar costurile cu infrastructura, nu și alte cheltuieli, cum ar fi, în acest caz, cheltuielile poliției rutiere. Dar deocamdată trebuie așteptată și decizia Curții Germane, care va veni în câteva luni și în funcție de care se vor determina pașii de urmat în fiecare situație particulară.

Utilizatorii infrastructurii rutiere din Germania ar putea primi înapoi până la 6% din sumele totale plătite pentru taxa de drum, pe o perioadă de până la trei ani.

Articole similare

Ad