Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Germania: Dispută pentru admiterea lanţului de subcontractanţi în serviciile poştale

Politicienii susţin livrarea „fiabilă” şi eficientă a coletelor, nu viteza de livrare, cerând eliminarea subcontractanţilor care folosesc forţă de muncă ieftină din Europa de Est pentru livrări şi pregătirea livrărilor.

Presiunea pentru limitarea sau chiar interzicerea completă a controversatei utilizări a subcontractanților în serviciile de coletărie în Germania este în creștere în ceea ce privește reforma serviciilor poștale. La începutul lunii februarie, o majoritate din Camera Deputaților din Parlamentul German a votat în favoarea interzicerii folosirii subcontractanților care nu au semnat contracte colective. S-a cerut interzicerea personalului extern pentru sortare, încărcare și livrare și, prin urmare, a contractelor de muncă și a lanțurilor de muncă și de subcontractanți. Cu toate acestea, în cazul în care subcontractanții sunt legați prin contracte colective, ar trebui să li se permită în continuare să lucreze.

Frank Bsirske, însă, fost șef al sindicatului Verdi și parlamentar din partea Verzilor, susține o legislație și mai strictă, cerând interzicerea totală a subcontractării comenzilor de livrări de colete către alte companii, indiferent ce contracte de muncă au semnate, pentru a pune capăt exploatării transportatorilor de colete.

Acesta susține că mii de subcontractori lucrează în prezent pentru principalii furnizori de servicii de coletărie, adesea în lanțuri de subcontractare nu foarte transparente. Angajații – adesea din Europa de Est – au de cele mai multe ori contracte cu două companii, de exemplu pentru încărcare și livrare.

Există adesea abuzuri, cum ar fi zile de lucru de 14 ore pentru angajați, salarii de dumping pentru livratorii care dorm în vehiculele de transport. Fostul sindicalist de la Verdi a argumentat că sutele de întreprinderi mijlocii din acest sector, cu condiții de muncă adecvate pentru angajați, sunt dezavantajate din punct de vedere competitiv. Autoritățile fiscale sunt, de asemenea, conștiente de abuzuri, după ce toamna trecută au descoperit mai multe nereguli în cadrul unei inspecții la nivel național la care au participat nu mai puțin de 3.100 de funcționari vamali.

Guvernul federal are un punct de vedere diferit, susținând că inspecțiile planificate la companiile din industrie sunt suficiente, în timp ce “verzii” obiectează, prin vocea fostului reprezentant al Verdi, spunând că autoritățile ar putea cu greu să controleze lucrătorii mobili din industrie, existând amenințarea unei încălcării sistematice a legii. Prin urmare, ar trebui să fie permis un singur subcontractant și să nu existe lanțuri de subcontractanți.

Alţi politicieni spun că interzicerea subcontractanților ar scoate din piaţă concurenții DHL, în special, care sunt dependenți de aceste companii externe. Propunerea lor este să se elimine „oile negre” în mod eficient, noua lege venind cu cerințe stricte pe care companiile trebuie să le îndeplinească pentru a se putea înregistra ca furnizor de servicii poștale. Utilizarea subcontractanților are, de asemenea, sens în anumite cazuri. Acesta este motivul pentru care răspunderea subcontractanților a fost introdusă în Legea privind protecția transportatorilor de colete în 2019. După reforma serviciilor poştale, urmarea va fi că, în paralel cu scăderea costurilor de livrare, livrările la cetăţeni să nu mai fie la fel de rapide, important fiind ca procesul de livrare să fie „fiabil” şi eficient.

Articole similare

Ad