Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Germania nu e de acord cu eliminarea treptată de către UE a vehiculelor cu combustie internă

Potrivit ministrului de finanțe Christian Lindner (FDP), guvernul german nu va fi de acord cu interzicerea vânzării de mașini noi cu motoare cu combustie începând cu anul 2035 la nivelul UE.

Lindner a declarat marți, cu ocazia Zilei Industriei de la Berlin, că vor exista regiuni ale lumii în care mobilitatea electrică nu va putea fi introdusă în următoarele decenii.

Dacă există o interdicție privind noua înregistrare a motorului cu combustie, atunci acesta nu va fi dezvoltat în continuare, cel puțin nu în Europa și în Germania. Prin urmare, a declarat Lindner, el consideră că o decizie de interzicere de facto a motorului cu combustie internă ar fi greșită.

„Prin urmare, am decis că eu, în guvernul federal, că noi, în guvernul federal, nu vom fi de acord cu această legislație europeană.” Germania nu va putea fi de acord cu o interzicere de facto a motorului cu combustie internă, a spus el. Tehnologia libera este o componentă esențială a economiei de piață.

Lindner și ministrul Transporturilor, Volker Wissing (FDP), au precizat deja că resping interzicerea motoarelor cu combustie internă. Cu toate acestea, există o dispută cu privire la acest aspect în cadrul coaliției.

Un purtător de cuvânt al ministrului federal al Mediului, Steffi Lemke (Verzii), a declarat: „Guvernul federal sprijină pe deplin propunerea Comisiei și a Parlamentului European de a permite doar autoturismele noi și vehiculele comerciale ușoare cu motoare cu emisii zero începând cu 2035.” În prezent, rămâne in discuție modul în care Germania va vota la nivelul UE.

Articole similare

Ad