Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Girteka Logistics investeşte 145 de milioane de euro pentru reînnoirea și extinderea flotei

Girteka Logistics a semnat un acord de finanţare cu mai multe instituții bancare din Europa, pentru suma totală de 145 de milioane de euro, destinată extinderii flotei în 2021.

În urma evaluării din partea mai multor agenții de credit la export și instituții bancare, Girteka Logistics a primit în total acorduri de împrumuturi de peste 700 de milioane de euro pentru programul lor de investiții pentru 2021-2022, depășind cerințele inițiale. Girteka Logistics a fost, de asemenea, prima companie din regiunea baltică care a folosit vreodată programul Export Finance pentru achiziționarea de flote noi, destinată până acum în principal finanțării de noi echipamente de producție. „Investiția în flotă ne va permite să asigurăm cele mai bune condiții de lucru pentru angajații noștri, concentrându-ne pe siguranța șoferilor”, a declarat Tomas Kalvaitis, reprezentant Girteka Logistics.

Credit Suisse (Elveția) a fost aranjatorul principal mandatat și banca coordonatoare, fiind prima instituție care a acordat credit Girteka Logistics, folosind agenții de credit la export ca garanție. După acest acord, alte bănci au acordat credite pentru Girteka Logistics, în special Bayerische Landesbank (Germania), Citibank, NA (filiala din Londra), DZ Bank AG (Germania), ING Bank, o sucursală a ING-DiBa AG (Germania) și Landesbank Baden-Württemberg (Germania). Împrumuturile au fost subscrise cu asigurare de credit la export din Germania și Olanda. Garanțiile de credit la export ale Germaniei sunt gestionate de Euler Hermes Aktiengesellschaft și ale Olandei de Atradius Dutch State Business NV. În urma evaluării instituțiilor de mai sus, Girteka Logistics a primit acorduri de împrumuturi de peste 700 de milioane de euro, depășind cu mult cerințele inițiale. Compania a optat pentru a încheia acorduri de finanțare pentru 145 de milioane de euro în acest an și analizează posibilitatea de finanțare suplimentară în viitorul apropiat.

Investiția va fi utilizată pentru achiziționarea unui număr încă nedezvăluit dintre cele mai recente modele de camioane și remorci produse de producători de talie mondială, cum ar fi DAF și Schmitz Cargobull. Aceste companii au jucat, de asemenea, un rol important în asigurarea acordului de investiție, angajându-se pentru alocarea producției și susținând viabilitatea financiară a Girteka Logistics pentru a îndeplini comanda.

Articole similare

Ad