Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Girteka se bazează tot mai mult pe transportul intermodal: – 14,4 milioane de emisii de CO2

Girteka Logistics se bazează tot mai mult pe transportul feroviar de marfă intermodal. Anul trecut, compania lituaniană a reușit să pună pe șine de două ori mai multe încărcături de camioane complete decât în 2020, economisind astfel în jur de 14,4 milioane de kilograme de emisii de CO2.

Potrivit Girteka Logistics, în jur de 16.100 de remorci încărcate complet (FTL) au fost încărcate pe șine și au parcurs un total de aproximativ 15,2 milioane de kilometri pe teritoriul UE. Pe lângă emisiile economisite, compania a calculat și o economie de circa 900 de anvelope, fiind evitate și 61 de eventuale accidente de camion, calcul bazat pe cifrelor medii din logistica transporturilor.

Compania mai spune și flota sa beneficiază de cele mai noi motoare diesel Euro 6, first și last mile putând fi parcurse pe baza de ulei vegetal hidrogenat (HVO) sau HVO100, ceea ce reduce și mai mult emisiile de CO2 ale întregului proces.

Expeditorul de marfă lituanian construiește în prezent o nouă locație în Polonia, unde urmează să fie stabiliți până la 8.000 de șoferi de camion, drept urmare a intrării în vigoare a normelor privind Pachetul Mobilitate. La filiala Robakowo sunt deja înmatriculate 2.000 de camioane, după cum mai arată sursa citată.

Articole similare

Ad