Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Goodyear, soluții de gestionare a anvelopelor în timp real

Goodyear și Gatik au arătat în cadrul unei demonstrații de concept că anvelopele inteligente echipate cu tehnologia Goodyear SightLine pot estima cu precizie potențialul de frecare anvelopă-șosea și pot furniza informații în timp real sistemului de conducere automată (ADS) al Gatik.

Acesta analiză aduce un plus la ceea ce poate oferi o anvelopă, furnizând date critice care pot contribui la îmbunătățirea siguranței și a performanței vehiculelor, sporind eficiența și valoarea pentru clienții Gatik pe piața B2B pe distanțe scurte.

Recent, Goodyear și Gatik au implementat în Canada capacități de detectare a frecării drumurilor prin măsurarea continuă a informațiilor derivate din senzorii de anvelope, care sunt asociate cu alte date ale vehiculului și conectate la algoritmii brevetați de Goodyear în cloud pentru a optimiza performanța vehiculului. Estimările de frecare ale soluției SightLine de la Goodyear au reușit să detecteze cu succes condițiile de aderență scăzută, cum ar fi condițiile de zăpadă sau de gheață, și să pună aceste informații la dispoziția flotei autonome a Gatik, îmbunătățind siguranța și performanța operațiunilor comerciale ale Gatik în climatul dificil de iarnă din Canada.

Anvelopele pot contribui la o conducere mai ușoară, mai sigură și mai durabilă cu ajutorul datelor privind frecarea drumului. Aceste informații sunt esențiale pentru vehiculele autonome în ceea ce privește planificarea traiectoriei și furnizarea de recomandări pentru viteza de conducere sigură, limitele de accelerare a vehiculului și distanța de urmărire a acestora.

Tehnologia Goodyear SightLine este concepută pentru a măsura starea de uzură a anvelopelor, sarcina, presiunea de umflare și temperatura. Aceasta combină datele în timp real privind vremea de pe șosea și cu modelele brevetate de frecare a cauciucului pentru a estima potențialul de frecare anvelopă-șosea. Faptul că dispune de aceste informații în timp real permite flotei Gatik să reacționeze în siguranță și în mod eficient la condițiile dificile din cadrul domeniului său de proiectare operațională (ODD).

În timp ce tehnologia SightLine de la Goodyear are rezultate extraordinare pentru conducerea autonomă, anul acesta se preconizează că Goodyear va implementa tehnologia Goodyear SightLine pe anumite vehicule cu echipamente originale, aducând o utilitate imediată pe piața actuală a mobilității.

„Anvelopa este singura parte a vehiculului care atinge solul, iar acest nou nivel de sofisticare a datelor poate comunica informații vitale vehiculului, sporind siguranța și performanța. Acesta este un alt pas pentru a evolua anvelopa pentru ca aceasta să nu-și îndeplinească doar sarcina sa de bază, tradițională, ci să fie și un punct de legătură pentru noi date și informații.”,

a declarat Chris Helsel, vicepreședintele senior al Goodyear, Global Operations și Chief Technology Officer.

„La Gatik, suntem dedicați să le oferim clienților noștri o soluție care continuă să ridice standardele industriei în materie de siguranță, eficiență și performanță”,

a declarat Arjun Narang, Chief Technology Officer și co-fondator al Gatik.

Articole similare

Ad