Ad
AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Gruber Logistics finalizează achiziția Universal Transport

După negocieri în luna august, preluarea specialistului german în transporturi grele Universal Transport de către Gruber Logistics din Tirolul de Sud a fost finalizată pe 19 septembrie anul acesta. Astfel, s-a născut unul dintre cei mai importanți jucători din acest sector. Tranzacția, a cărei valoare nu a fost dezvăluită, a fost aprobată de autoritatea antitrust germană. Într-un comunicat, Gruber Logistics explică faptul că „conducerea anterioară a celor două companii va fuziona pentru a forma noul consiliu de administrație, care va fi format din 4 membri”.

Va fi creat un grup cu aproximativ 2.200 de angajați și o cifră de afaceri de 650 de milioane de euro, care își propune, de asemenea, „să dobândească un rol de lider pe piața logistică din Europa, cu o rată de creștere anuală de aproximativ 30%”. Parcul auto total ajunge la 700 de vehicule comerciale.

„Ne-am regândit strategia pe termen lung și am considerat că alăturarea la Gruber Logistics a fost alegerea corectă”, explică Holger Dechant, CEO al Universal Transport. „Nu am încercat să vindem compania, ci mai degrabă am încercat să înțelegem care este cea mai bună modalitate de a ne dezvolta și de a oferi servicii și mai bune. Cu Gruber Logistics ne putem extinde portofoliul de servicii pentru a include încărcături complete, încărcături parțiale, servicii de grupaj și servicii logistice.” Integrarea cu Universal Transport este un pas important în istoria Gruber Logistics și aici nu este vorba doar de cifre economice. Această alianță va face ca serviciile ambelor companii să fie și mai bune, mai fiabile și mai cuprinzătoare pentru clienții acestora. „Astăzi suntem deja, din toate punctele de vedere, o companie internațională, nu numai prin prisma prezenței noastre extinse în Europa și a faptului că oamenii care alcătuiesc echipa noastră de conducere provin din diferite țări, dar nu există nicio îndoială că prezența noastră puternică în Germania, principala piață logistică din Europa, va da un nou impuls procesului de internaționalizare, care poate continua atât prin creștere organică, cât și prin noi achiziții în alte țări europene”, declară Gruber Logistics. Alegerea a fost determinată și de faptul că cele două companii au aceleași valori și o cultură foarte asemănătoare.

Articole similare

Ad
Ad