Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Interes pentru vehiculele electrice cu baterii Scania: Gruber Logistics comandă 30 de camioane

Scania a introdus vehiculele electrice cu baterii pentru transportul regional în iunie 2022. În prezent, comenzile au ajuns la 640, iar compania vede un impuls clar pentru vehiculele electrice.

După introducerea vehiculelor electrice cu baterii pentru transportul regional în urmă cu 7 luni, Scania observă un interes în creștere puternică pentru aceste soluții: „Știm că, cu gama noastră largă de vehicule electrificate, putem oferi soluții durabile cu emisii zero pentru clienții noștri. Numărul de comenzi este un semn că piața devine mai mult decât pregătită să se ocupe de electrificare”, spune Fredrik Allard, șeful departamentului de electrificare al Scania.

Cu 640 de comenzi până în prezent și în curs de creștere pentru camioanele regionale electrice, este clar că acestea fac parte din soluții care conțin toate capacitățile pe care le cere o industrie a transporturilor care tânjește după electrificare. Cele 624 kWh de baterii instalate înseamnă că Scania asigură o schimbare majoră în ceea ce privește camioanele electrice și operabilitatea acestora în operațiunile regionale.

„Numărul de camioane electrice din acest segment comandate până în prezent depășește așteptările noastre. Vedem că există aproape 140 de clienți diferiți care au început să își completeze flota cu camioane electrice, din toată Europa și chiar din Mexic. Unii au comandat mai mult de 40 de vehicule electrice fiecare”, continuă Allard.

Compania italiană de transport Gruber Logistics, un pionier al digitalizării, a plasat o comandă de aproape 30 de camioane electrice deodată: „Scania a analizat temeinic operațiunile noastre de transport. Ne-au oferit o soluție completă, inclusiv încărcarea, care se potrivește perfect nevoilor noastre într-un mod în care credem că un concurent nu ar putea face niciodată. Aceste camioane regionale sunt doar începutul. Vom merge cu Scania până când toate transporturile noastre vor fi electrificate”, spune Andrea Condotta, Public Affairs & Innovation Manager, Gruber Logistics.

Introducerea vehiculelor electrice regionale cu baterii a reprezentat o etapă importantă pentru Scania și partenerii săi, cu o creștere a autonomiei în toate gamele. Acest lucru oferă noi oportunități pentru o selecție vastă de clienți și pentru întregul ecosistem de transport. Producția camioanelor regionale va începe în T4 2023.

Articole similare

Ad