Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Scania testează conducerea autonomă pe drumurile publice

După ce a testat conducerea autonomă a camioanelor în spații închise traficului, Scania face acum acest lucru pe drumurile publice, în colaborare cu compania de logistică Havi. Primul pas a fost făcut pe o rută de 300 km între 2 noduri din orașele suedeze Södertälje și Jönköping, care durează aproximativ 3 ore. Acestea sunt cele 2 facilități Havi de unde pleacă serviciile de livrare la ultima milă.

Peter Hafmar, șeful departamentului de soluții autonome de la Scania, subliniază că „este vorba de o soluție de transport cu conducere autonomă, utilizată în condiții reale de operare, cu transport de marfă și distribuție comercială pentru terți. Nimeni nu a mai făcut așa ceva în Europa”.

Robert Melin Mori, managerul de proiect al Scania pentru această inițiativă, adaugă că „procesul de conversie la conducerea autonomă trebuie să înceapă imediat. Trebuie să studiem acum operațiunile de conducere autonomă, astfel încât să fim pregătiți de îndată ce tehnologia va fi gata. Credem că acest proiect pilot va fi o etapă extrem de importantă.”

Articole similare

Ad