Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Scania isi reduce personalul la nivel global cu circa 5.000 de angajati

In cazul Scania, pachetele de sprijin pentru timpul redus de lucru pe care le-au agreat compania, guvernele, sindicatele si angajatii au putut reduce impactul crizei coronavirusului pe termen lung.
Reprezentantul sindicatului din cadrul Scania in Consiliul de Administratie si Consiliul Executiv impartasesc o perspectiva comuna asupra situatiei cauzate de criza si colaboreaza la identificarea solutiilor pentru a reduce costurile, fara a exclude concedierile. In plus, exista un acord privind necesitatea dobandirii de noi abilitati si competente pentru a face fata tranzitiei la noile tehnologii si la noile modele de afaceri.
Criza coronavirusului obliga compania sa reduca activitatea, iar in aceste conditii excedentul de personal la nivel global se ridica la circa 5.000, din care pana la 1.000 de "gulere albe" de la sediul central din Södertälje (Suedia).
De concedieri este nevoie, asa cum puncteaza presedintele si CEO-ul Scania, Henrik Henriksson, pentru ca va mai trece mult timp pana cand cererea va atinge nivelul de dinainte de criza, deci organizatia trebuie sa se adapteze la situatia din acest an. Masurile vor viza si parti din activitatea Scania care nu sunt afectate de schimbari pe termen scurt legate de volumele de productie.
Pentru angajatii din productie exista deja instrumente care sa permita adaptarea la variatiile pe termen scurt ale cererii, cum ar fi angajarea temporara si un mod de lucru care sa genereze incontinuu mai multa eficienta.
Dar exces de personal exista, la nivel global, si in vanzari si reteaua de service, si in cercetare si dezvoltare.
Toate masurile vor fi luate astfel incat sa fie minimalizat efectul asupra angajatilor Scania. Iar pentru asta managementul si sindicatul vor incepe discutii punctuale legate de personalul excedentar de la toate nivelurile companiei. 

Articole similare

Ad