Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Grupul Renault și Geely au creat o companie nouă pentru motoare termice și hibride

Renault Group și Geely Automobile Holdings Limited (Geely) au semnat pe 8 noiembrie un parteneriat în cadru permisiv pentru crearea unui nou lider global pentru dezvoltarea, producția și furnizarea de motoare hibride și termice de înaltă eficiență.

Noua companie va fi deținută în participații de 50% de către Grupul Renault și Geely și are ca scop atingerea obiectivului de a deveni lider în domeniul motoarelor cu combustie internă ICE și hibride. Entitatea specializată pe grupuri motopropulsoare din România va rămâne în continuare Renault Mécanique Roumanie (RMR), fiind funcțională cu o reputație și un istoric de competențe, precum și cu un număr semnificativ de angajați.

Astfel, proiectul devine un furnizor global independent de soluții de sisteme de propulsie și va produce următoarea generație de motoare hibride cu tehnologii fără emisii de carbon și cu emisii scăzute în cinci centre globale de cercetare și dezvoltare. De asemenea, planurile includ furnizarea de soluții către mai mulți clienți industriali, împreună cu Renault, Dacia, Geely Auto, Volvo Cars, Lynk & Co, Proton, precum și cu Nissan și Mitsubishi Motors Company.

Entitatea va opera pe 3 continente în 17 uzine producătoare de motoare și va avea în total aproape 19.000 de angajați. Capacitatea de producție anuală va genera peste 5 milioane de motoare cu ardere internă, hibride, plug-in hibride și cutii de viteze pentru 130 de țări și teritorii.

„În contextul în care Renault Group își accelerează transformarea în cadrul planului strategic Renaulution, ne bucurăm de încheierea unui acord de parteneriat ambițios cu Geely pentru a continua să dezvoltăm tehnologiile pentru motoare termice și hibride care vor rămâne elemente esențiale ale lanțului de aprovizionare din industria auto în deceniile viitoare. Vom fi astfel în măsură să oferim grupuri motopropulsoare și soluții electrificate de vârf pentru numeroase mărci auto din întreaga lume, deschizând astfel potențialul de piață al acestei tehnologii cu emisii scăzute de carbon.”,

a declarat Luca de Meo, CEO Renault Group.

„Acordul încheiat azi cu Renault Group va duce la crearea unui lider mondial în domeniul tehnologiilor hibride, cu scopul de a furniza soluții avansate și de înaltă eficiență energetică constructorilor auto din întreaga lume. Suntem nerăbdători să lucrăm cu Luca de Meo și echipa sa Renault pentru a transpune acest parteneriat în realitate. Acest acord are la bază angajamentul nostru de a profita de expertiza tehnologică și de portofoliul de mărci al grupului nostru pentru a continua demersurile în domeniul dezvoltării durabile și al creării de valoare în beneficiul clienților.”,

a concluzionat Eric Li, președinte al grupului Geely Holding.

Articole similare

Ad