Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Haos la transportul elevilor

La două săptămâni de la începerea şcolilor, nici transportatorii, nici unităţile de învăţământ sau consiliile judeţene (CJ) nu au reuşit să înţeleagă cum se aplică şi cum se decontează corect transportul gratuit al elevilor. În anumite judeţe nu există contracte încheiate între transportatori şi CJ-uri, iar acolo unde s-au încheiat au luat forma unor contracte de servicii publice, care ar fi trebuit să aibă în spate proceduri competitive de atribuire şi nicidecum aplicarea unei hotărârii de Guvern ce viza strict transportul gratuit al elevilor, se arată într-un comunicat de presă al Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT).

„Cea mai mare problemă rămâne aceea a încasării de către transportatori a contravalorii abonamentelor emise, deoarece multe unităţi de învăţământ, în interpretarea actului normativ, au anunţat că nu vor deconta decât contravaloarea transporturilor efectuate în zilele în care elevul s-a prezentat la şcoală. Iată cum transportatorul se transformă în detectiv particular, în încercarea disperată de a încasa contravaloarea abonamentelor”.

Foarte grav este faptul că în răspunsul Ministerului Dezvoltării la ultima adresă oficială trimisă de FORT instituţia susţine că „nu are competenţa de a acorda consultanţă juridică persoanelor fizice sau juridice şi nici de a formula interpretări ale actelor normative…”.

FORT solicită public Ministerului Finanţelor, Ministerului Dezvoltării şi Ministerului Educaţiei să lămurească urgent situaţia şi să simplifice/clarifice actele normative de impact.

Articole similare

Ad