Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

HYVIA, un ecosistem inovator pentru mobilitatea pe bază de hidrogen în Europa

  • Foto: HYVIA

HYVIA, un pionier în domeniul mobilității pe bază de hidrogen, a dezvoltat un ecosistem H2 unic cu sprijinul Grupului Renault și al expertului Plug Power.

HYVIA a fost fondată în 2021 și este susținută de două grupuri fondatoare importante, așa cum de Grupul Renault, lider în industria auto care explorează mobilitatea pe bază de hidrogen, și Plug, un expert cu peste 20 de ani de experiență în soluții pe bază de hidrogen.

De asemenea, HYVIA a reușit să dezvolte un ecosistem H2 complet, inclusiv vehicule comerciale ușoare alimentate cu hidrogen, soluții de realimentare, servicii de întreținere și finanțare pentru profesioniști, precum și producția de pile de combustie și hidrogen cu emisii reduse de carbon prin electroliză.

Integrată în cadrul proiectului de interes european comun (IPCEI) „Hy2Tech”, HYVIA își propune ca obiectiv promovarea tehnologiilor pe bază de hidrogen. Totodată, lucrează în strânsă colaborare cu o echipă de 130 de pionieri și cei mai solizi parteneri, inclusiv Hydrogen Europe și France Hydrogen.

HYVIA a atras deja clienți importanți din diferite țări europene, precum Orange, Engie, Equans, Chronopost și Alpine în Franța, GP Groot, Warmtebouw, Pot Verhuizingen în Țările de Jos, sau Airbus, Hamburger Hafen und Logistik AG, Packeta și Maximator Hydrogen GmbH în Germania.

Mai mult, HYVIA a anunțat un nou parteneriat cu Atawey, un expert în stațiile de alimentare cu hidrogen, pentru a dezvolta o nouă ofertă numită HYWELL™. În același timp, și-a consolidat parteneriatul cu HYSETCO.

Pentru a asigura suportul post-vânzare al vehiculelor sale cu hidrogen, HYVIA colaborează cu dealeri, precum Renault Rungis și Renault Lyon Sud în Franța, Stam Amersfoort, Terwolde Groningen, Bochane Arnhem și Van Mossel Rotterdam în Țările de Jos.

De asemenea, pentru a face față provocărilor tehnologice, HYVIA se bazează pe parteneri industriali, FORVIA, Bosch, Garrett Motion, AVL și Plastic Omnium.

Inițiativa HYVIA va contribui la dezvoltarea mobilității pe bază de hidrogen în Europa și la tranziția spre un viitor mai sustenabil din punct de vedere energetic.

„Renault a fost un pionier al mobilității electrice din 2009, însă HYVIA a devenit pionier al mobilității pe bază de hidrogen din 2021. Calea unui pionier este plină de dificultăți, de succese și de necunoscut. Hidrogenul va fi un vector energetic esențial pentru mobilitatea de mâine. Sectorul H2 este efervescent, dar încă emergent, încă sfâșiat de dinamica oului și a găinii. Echipa de pionieri de la HYVIA își asumă în fiecare zi, de mai bine de 2 ani, mari provocări. Este o aventură umană, tehnologică și industrială, alături de Grupul Renault și de Plug, precum și de toți partenerii noștri, pentru a inventa împreună mobilitatea H2 de mâine.”,

a declarat David Holderbach, CEO HYVIA.

„HYVIA merge înainte. Realizările noastre sunt concrete. Furgoneta noastră mare pe hidrogen, Renault Master Van H2-TECH, dezvoltată de HYVIA, se află acum pe drumurile din Europa. Revista Kilomètres Entreprise, de referință în domeniul parcurilor auto din Franța, i-a acordat premiul de cel mai greu vehicul comercial al anului 2023. Acest premiu recompensează inovația HYVIA, ecosistemul său complet și abordarea sa de pionierat în ceea ce privește mobilitatea pe bază de hidrogen. Oferta noastră de mobilitate H2 include soluții de realimentare, întreținere și finanțare. Linia noastră de asamblare și testare a pilelor de combustie este operațională și am instalat un electrolizator pentru a produce hidrogen cu emisii reduse de carbon. Și acesta este doar începutul unei aventuri ambițioase.”,

a precizat Mehdi Ferhan, director de operațiuni HYVIA.

„HYVIA inventează o nouă ofertă de mobilitate pe bază de hidrogen, o mobilitate de pionierat, dar expertă și liniștitoare, o mobilitate care aduce valoare clienților noștri profesioniști implicați în tranziția energetică. Nu oferim doar o dubiță cu hidrogen, Renault Master Van H2-TECH, ci și un set de soluții H2 personalizate pentru a ne adapta la utilizările intensive ale clienților noștri cu soluții de realimentare și de finanțare. Oferta noastră este deja o realitate în cele mai mature țări: Franța, Olanda, Germania și Spania. Alte țări vor urma, odată cu dezvoltarea viitoare a sectorului hidrogenului și cu dinamica noastră comercială.”,

a menționat Julien Etienne, CCO HYVIA.

Articole similare

Ad