Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement

In plin avant si cu un nou partener in Romania

Din februarie, Kogel a stabilit un parteneriat exclusiv pentru Romania cu Autoconstruct, firma cunoscuta mai ales pe piata de constructii, dar care, prin aceasta noua colaborare, urmareste sa se impuna si pe segmentul marfurilor generale, unde a intrat, de altfel, in ultimii ani, dar mai ales cu vehicule second-hand, si unde cererea este acum foarte mare. Primele comenzi au aparut deja, iar pana la final de an se estimeaza vanzarea a 300-350 de semiremorci noi Kogel, majoritatea prelate, dar si frigorifice sau basculante.

Asa cum declara Nicu Gidei, director executiv Autoconstruct, "colaborarea cu Kogel a fost o potrivire fericita – speram ca asa se va dovedi si pe viitor – care a aparut natural, deoarece Autoconstruct cauta un producator care sa-i completeze oferta cu vehicule pentru transport de marfuri generale, iar Kogel avea nevoie de o reprezentare mai buna in Romania si a apreciat experienta noastra. Mai ales ca in ultimii ani si-a adaugat in portofoliu si semiremorci pentru constructii si trailere agabaritice, segmente care noua ne sunt foarte familiare. Dar vom vinde si semiremorci cu prelata sau frigorifice, si sasiuri de containere, in fapt, toate tipurile de vehicule din oferta sa."
In plus, deoarece proprietarul Kogel este firma germana Humbaur, lider pe piata remorcilor, pot fi livrate si produsele acesteia, in special pe segmentele unde Kogel nu are modele similare.
Autoconstruct a comandat pentru inceput un stoc de 10 unitati ce urmeaza sa soseasca si din care cateva au fost deja vandute. Este vorba mai ales de modelul Cargo standard cu prelata – si, pentru ca la noi cererea de semiremorci Mega este destul de mare, se ia in calcul si comandarea in avans a unor astfel de modele – dar va fi adusa, pentru transport de materiale de constructii, si o basculanta demo, din otel, de 24 m3, cu panouri interschimbabile, deoarece este un produs mai nou, care are nevoie de promovare pentru ca utilizatorii finali sa realizeze avantajele folosirii sale.
Pentru modelele Kogel care nu se afla pe stoc, termenul de livrare, in functie de complexitate, este de 21-45 de zile.

Prelatele conduc detasat in solicitarile pietei
Directorul executiv Autoconstruct estimeaza sa vanda pana la final de an 300-350 de semiremorci Kogel noi – in functie de situatia pietei romanesti si mai ales a celei europene, deoarece prelatele si frigorificele circula mai mult la international – din care circa 80% pentru transport de marfuri generale. De altfel, in ultimii ani, tot prelatele au avut ponderea cea mai mare in totalul vanzarilor Autoconstruct, cu circa 60%, dar era vorba mai ales de vehicule second-hand, indiferent de marca. Urmeaza frigorificele – pentru care oferta Kogel este acum mai bogata, incluzand modele multi-temp sau cu podea dubla – si, in functie de deblocarea investitiilor

Articole similare