Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

IRU solicita sprijin de 75 de miliarde de euro

Intr-o scrisoare deschisa adresata statelor membre si Consiliului European, IRU solicita un sprijin pentru transportul rutier de cel putin 10% din bugetul UE Next Generation, ceea ce inseamna 75 de miliarde de euro, in cadrul planului de recuperare post-pandemie al UE.
Industria, incluzand peste 900.000 de companii in mare parte mici si mijlocii, a fost puternic afectata de pandemia din intreaga UE, IRU estimand ca veniturile operatorilor de transport de marfuri in 2020 vor scadea cu 17% fata de anul trecut (-64 miliarde EUR). In privinta veniturile operatorilor de transport persoane, veniturile vor fi si mai drastic afectate, cu o scadere de 57% (-81 miliarde EUR). In total, sectorul se confrunta cu pierderi de peste 150 de miliarde EUR in 2020 in UE, comparativ cu 2019.
Scrisoarea detaliaza domenii specifice pentru investitii in cadrul prioritatilor de decarbonizare, digitalizare si infrastructura. Pe langa sprijinul pe termen scurt, masurile propuse vizeaza abilitarea sectorului transportului rutier pentru a face UE o putere mai puternica si mai rezistenta, durabila, digitala si economica pe termen mediu si lung. 

Articole similare

Ad