Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Italia acorda stimulente pentru eliminarea inegalitatilor dintre barbati si femei la angajarea in anumite sectoare si profesii

Pentru aplicarea stimulentelor prevazute de reforma Fornero, Ministerul Muncii si Politicilor Sociale din Italia, impreuna cu Ministerul Economiei si Finantelor, au emis un decret interministerial (371 / 25 noiembrie) prin care sunt identificate, pentru 2020, sectoarele si profesiile caracterizate printr-o rata de inegalitate intre barbati si femei care depaseste valoarea anuala medie din 2018 cu cel putin 25%. Stimulentul, dupa cum arata Uomini e Trasporti, prevede reducerea cu 50% a contributiilor platite de angajator in cazul angajarii de lucratori in conditii deosebit de dificile, inclusiv femei, de orice varsta, intr-o profesie sau sector economic caracterizate prin accentuarea inegalitatilor de munca si de gen si „fara ca postul sa fi fost ocupat de o persoana potrivita in ultimele sase luni”.

Sectoarele subventionate sunt: agricultura, industria si serviciile. Rata procentuala de inegalitate este de 47,3% in agricultura, 84,2% in constructii, 73,1% in gestionarea apei si a deseurilor, 69,6% in industria miniera, 46,5% in industria prelucratoare, 46% in industria energetica, 56,3% in transport si depozitare, 38,8% in informatii si comunicare si 30,1% in servicii generale. Intre profesiile facilitate gasim soferi de vehicule si utilaje mobile de ridicare (96,8%), sergenti, superintendenti si maresali ai fortelor armate (96,7%), artizani si muncitori din industrie, minerit, constructii si intretinere cladiri (95,4%), lucratori de intretinere pentru echipamente electrice si electronice (94,3%), membri ai fortelor armate (90%), operatori de instalatii industriale (74,4%), antreprenori, administratori si directori ai marilor companii (66,3%) si antreprenori si manageri ai intreprinderilor mici (54,7% ). Stimulentele sunt acordate atat pentru contractele de munca pe durata nedeterminata, cat si pentru cele cu durata determinata. Durata stimulentului este corelata cu durata numirii, si, ca urmare, va fi de 18 luni in cazul angajarii permanente si de 12 luni in cazul angajarii temporare.

Articole similare

Ad