AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad

Italia: Carabinierii au anihilat o grupare infractionala care a sustras marfuri de peste 10 milioane de euro din depozite logistice

O organizatie criminala a fost descoperita de carabinierii din Fiorenzuola d’Arda, in zona Piacenza. Aceasta efectua furturi in depozitele logistice din zona, in special din depozitul SDA din Monticelli, care nu dispunea de un sistem de supraveghere video. 
Politistii au dispus arestarea a 14 persoane, detentia la domiciliu pentru inca 11, in ancheta care a vizat in total 97 de persoane, inclusiv lucratori in depozit, transportatori si paznici, cu acuzatii care variaza de la asocierea infractionala pentru furt si delapidare sau spalare de bani, pana la primirea marfurilor. Infractiunile comise din 2017 incoace au insumat pagube de 10 milioane de euro.
Depozitul SDA era gestionat de Elpe Global Logistic, o companie cu sediul in Torino. In 2016, grupul Poste Italiane isi da seama ca ceva nu este in regula si face o plangere, iar initial cateva persoane sunt arestate pentru un singur furt. Cu toate acestea, dupa cum relateaza Uomini e Trasporti, anchetatorilor le este clar ca in interiorul Elpe au aparut persoane care joaca un joc dublu, pe de o parte lucrand pentru companie, iar pe de alta avand sarcina de a identifica cele mai atractive bunuri – computere, imbracaminte de designer, bijuterii, electronice etc. – pentru a le indeparta de fluxul normal, a le pune deoparte si apoi, la momentul potrivit, sa le scoata din depozit cu ajutorul unor agenti de paza si a unor soferi de vehicule grele, constienti ca marfa este furata.
Creierul bandei pare a fi un sicilian, a carui sotie administra casa de marcat, insa organizatia cuprindea mai multi rezidenti din zona Cremona.

Articole similare

Ad