Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad

Italia: un sofer testat a plecat in cursa inainte sa afle rezultatul (pozitiv!), imbolnavindu-si si colegul de echipaj

Un sofer in varsta de 60 de ani, cu domiciliul in Padova, angajat al unei companii de transport din Reggio Emilia, cu simptome clasice de coronavirus, solicita asistenta medicala competenta. Acesta este testat, iar medicii, pana la aflarea rezultatului, ii recomanda, potrivit legislatiei, sa se izoleze. Acesta ignora insa legea, continuand sa lucreze si sa interactioneze cu o multime de persoane in timpul activitatilor de incarcare si descarcare, expunandu-l in mod constient imbolnavirii si pe colegul cu care, timp de cateva zile, imparte cabina camionului. Insa, intr-o cursa dinspre nordul catre sudul Italiei, vineri, 3 aprilie, este oprit de politia rutiera din Orvieto pentru o verificare generica, inclusiv pentru respectarea prevederilor emise in aceasta perioada de urgenta. 
Soferul insa se simte rau in mod vizibil, astfel ca este trimis de urgenta la spitalul din Perugia, unde, intre timp, se primeste si rezultatul pozitiv al testului. In acel moment, se raporteaza rezultatul si catre sectia de politie din Orvieto, care, mai departe, sesizeaza procuratura din Terni pentru nerespectarea normelor de izolare. De asemenea, a fost declansata alerta, pentru a incerca sa se identifice cat mai multi oameni care au intrat in contact cu soferul, arata Uomini e Trasporti.
Insa lucrul cel mai trist este ca, in orele urmatoare acestor evenimente, colegul sau de echipaj a inceput, de asemenea, sa prezinte primele simptome de imbolnavire cu coronavirus si, prin urmare, a fost internat preventiv.

Articole similare

Ad