Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Frontiera Giurgiu: Peste 20 de tone de substanțe inflamabile transportate fără documente legale

În urma unui control desfășurat recent la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu-Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au descoperit asupra unui autocamion peste 20 de tone de substanțe inflamabile ce erau transportate cu încălcarea prevederilor legale.

La volanul autocamionului, marca Renault, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară un șofer, cetățean ucrainean de 30 de ani, care transporta, conform documentelor prezentate, substanțe inflamabile.

Cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu-Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, s-a demarat o acțiune comună de verificare.

Astfel, polițiștii de frontieră au descoperit un impresionant lot de peste 20 de tone de substanțe inflamabile, inclusiv flacoane tip spray conținând gaze butan, isobutane și propane, precum și mai multe recipiente tip butoi cu acetonă. Verificările ulterioare au dezvăluit că transportul nu respecta prevederile legale.

Întreaga cantitate de substanțe a fost evaluată la aproximativ 2.500.000 de lei, fiind confiscată și plasată într-un depozit autorizat pentru a permite efectuarea ulterioară a cercetărilor de către lucrătorii din cadrul SAESP IPJ Giurgiu.

Șoferul autocamionului a primit o lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de transport și tranzit de substanțe periculoase cu încălcarea prevederilor legale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale corespunzătoare prin intermediul unității de parchet.

Articole similare

Ad