Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

ITP, obligatoriu si in engleza

Soferii care circula pe teritoriul Uniunii Europene sunt nevoiti sa aiba de acum si un document in limba engleza care sa ateste starea tehnica a masinii. Certificatul le este inmanat soferilor in momentul in care se prezinta la inspectia tehnica periodica. Noul act a inceput sa fie distribuit abia anul acesta, iar politistii nu ii amendeaza inca pe cei care nu il au.
 

Actul este de fapt un atestat in limba engleza potrivit caruia vehiculul poate circula in siguranta pe drumurile publice. Documentul este eliberat de service-urile autorizate pentru inspectiile tehnice periodice si contine inclusiv numarul de kilometri pe care ii are masina in acel moment.
Atestatul contine datele de identificare ale masinii precum si codul de tranzactie si seria foliei aplicate pe certificatul de inmatriculare.
Sanctiuni pentru cei care nu detin atestatul se vor aplica abia peste doi ani, cand se presupune ca toti soferii ar fi trebuit sa-si reinnoiasca inspectia tehnica a masinii si sa primeasca si documentul cu valoare internationala.

Articole similare

Ad