AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad

Iveco promovează activ utilizarea gazelor naturale în transportul rutier

Iveco a participat la „Green Gas Mobility Summit”, ediția a 8-a a Congresului Gasnam, evenimentul anual care reunește profesioniști din sector și jurnaliști, pentru a discuta despre situaţia gazelor naturale și a celor regenerabile în Spania și în Europa. Asociația Gasnam, care are 135 de membri din sectoare precum energie, automotive, inginerie, furnizori, transporturi și instituții, promovează utilizarea gazelor naturale și regenerabile – biometanul și hidrogenul – drept combustibil pentru transportul rutier și maritim în Spania și Portugalia.

Iveco este pionier şi lider în tehnologia gazelor naturale, deţinând o gamă completă de vehicule alimentate cu acest combustibil durabil și peste 35.000 de unități vândute. La eveniment, Iveco și-a expus viziunea privind un viitor sustenabil pentru transportul rutier. Thomas Hilse, președintele Iveco Brand, a vorbit despre asistența clienților și alegerea căii către zero emisii pe piața camioanelor. „Obiectivul final al transportului cu emisii zero va fi atins cu ajutorul a diferite tehnologii, în funcție de misiunile și aplicațiile clientului. Nu există o soluție unică. Calea Iveco către neutralitatea carbonului începe cu gazul natural, continuă cu LNG, podul către hidrogen, iar Bio-GNL este propulsorul până la destinația finală.”

Ángel Rodríguez Lagunilla, Global Manufacturing Director pentru vehicule comerciale și speciale în cadrul Iveco, a subliniat că sustenabilitatea este un pilon fundamental pentru Iveco. „Am demonstrat asta prin angajamentul nostru față de tehnologia alimentării cu  gaz natural și prin gama completă de vehicule alimentate cu gaz natural.”

Pablo Cebrián, Vicepreședinte Product Development şi Engineering în cadrul Iveco, a participat la o masă rotundă despre „Mobilitatea cu hidrogen: un viitor din ce în ce mai prezent”. El a subliniat că toate tehnologiile existente și cele în curs de dezvoltare sunt necesare pentru a atinge obiectivul de reducere stabilit pentru 2030 și, bineînțeles, pentru a se poate face transport 100% fără CO2 până în 2050. „Hidrogenul este cea mai bună alternativă pentru transportul pe distanțe lungi. În următorii cinci ani vom vedea o intensificare enormă în toate tehnologiile care vor înlesni utilizarea hidrogenului: generarea, distribuția, depozitarea la presiune înaltă în camioane și, mai ales, celulele de combustibil.”

Iveco susţine utilizarea gazului naturalca singura alternativă durabilă, actuală, reală și disponibilă pentru transportul pe distanțe lungi și de călători, datorită echilibrului său energetic, performanței și reducerii emisiilor. Stocurile de gaz natural, precum și disponibilitatea, siguranța și costurile reduse fac din acest combustibil o soluție sigură care vine în întâmpinarea nevoilor transportatorilor, indiferent de misiunea lor.

Articole similare

Ad