Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Krone și-a dublat și automatizat capacitatea de producție de la Herzlake

Krone și-a dublat capacitatea de la Herzlake prin adăugarea a două linii de fabricație pentru noua gamă Dry Liner, linii care fac posibilă producerea acestui model cu numeroase variante de echipare și opțiuni și în peste 180 de unități/săptămână. Investiția a fost de 11,3 milioane de euro și a fost necesară datorită creșterii cererii de semiremorci izolate, dar și de cutii mobile.

Noua linie STG (pentru modele cu pereți netezi din oțel) este concepută pentru 100 de unități/săptămână și aici se produc caroserii cu pereți din oțel, prefabricate și vopsite ca întreg. Folosind un sistem de macarale controlate de computer, aceste suprastructuri se montează pe șasiu exact în poziția dorită și sunt prinse prin bolțare.

Iar pe linia STP standul de instalare a panourilor laterale cu ajutorul macaralei aduce o inovație specială: panelurile, care pot fi de până la 13,6 m lungime, din plywood, plastic sau spumă sandwich, sunt integrate într-o sigură bucată, astfel că suprafața lor exterioară netedă are un aspect deosebit, nefiind întreruptă, și poate fi inscripționată în acord cu cerințele clienților, dar este și foarte ușor de curățat. Această linie este concepută pentru 84 de unități/săptămână.

Krone folosește un sistem automat de transport pentru aprovizionarea liniilor de producție cu piese și componente, iar pentru lipire este disponibilă o tehnologie nouă, panourile din fibră de stilă ranforsată și acoperișul ISO fiind acum lipite automat pe o masă specială.

Și capacitatea de producție automată a panourilor laterale s-a dublat prin adăugarea unei mese suplimentare de lipire. Pe lângă toate aceste noutăți, fabrica din Herzlake ține cont de ergonomie, siguranța muncii și eficiență, ceea ce se poate vedea și din tehnologia nouă de înșurubare, care folosește echipamente alimentate de baterii și o proiectare specială a șuruburilor. Întreaga gamă de produse a fost revizuită radical pentru a-i crește calitatea și beneficiile aduse clienților, iar ca parte a automatizării au fost aduși în fabrică noi roboți.

Reamintim că la Herzlake se produc, în afară de Dry Liner, cutii mobile și vehicule pentru curierat, coletărie și transport expres, toate protejate foarte bine anticoroziune prin KTL, pe lungimi de până la 16 m, înălțimi de până la 3,2 m și lățimi de până la 2,6 m.

De asemenea, Herzlake este centrul de producere automată a unor componente precum uși spate, pereți spate, pereți laterali și stâlpi centrali și pentru colțuri pentru toată gama Krone.

Locația se întinde pe circa 352.000 mp, iar în vara acestui an se va face o nouă extindere prin relocarea liniei de asamblare a cutiilor mobile într-o nouă hală, deja proiectată complet.

Articole similare

Ad