Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad

Lemnul pentru europaleți e tot mai limitat şi mai scump

Deficitul actual de lemn pentru paleţi, care are un efect corespunzător asupra preţului acestora, duce adesea la întârzieri în livrare, se plânge filiala germană a Asociaţiei Europene a Paleţilor, EPAL.

Pandemia de Covid-19 a condus recent la o scădere a livrărilor de lemn din Scandinavia și Europa de Est, şi, coroborat cu creșterea drastică a cererii din America de Nord și Asia, s-a generat o nouă penurie de lemn de esență tare de înaltă calitate. Situația actuală duce la întârzieri de livrare în unele cazuri și determină creșterea prețurilor pentru lemnul paleţilor aproape săptămânal.

Prin urmare, producătorii de paleți din cadrul EPAL se străduiesc să răspundă cererii tot mai mari generate de industria de transport și logistică pentru paleți returnabili. „În această situație dificilă de piață, relațiile contractuale pe termen lung dintre producătorii de paleți EPAL și furnizorii și clienții acestora sunt de o importanță deosebită”, spune Suzane Giurlando, Director General EPAL Germania. Când vine vorba de ambalajele standardizate din lemn, europaleţii EPAL returnabili reprezintă o contribuție esențială la depășirea provocărilor din acest moment. „Lemnul este prea valoros pentru a fi folosit o singură dată”, subliniază Suzane Giurlando.

Articole similare

Ad
Ad