Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad

Lipsa comenzilor retrimite mai multi angajati Dacia in somaj tehnic

Dacia a fost nevoita sa retrimita in somaj tehnic cateva sute de angajati, din cauza lipsei comenzilor pentru fabrica, scrie Profit.ro. In prezent, marca se confrunta cu o cerere scazuta atat pe piata interna, cat mai ales pe pietele externe, care acopereau cea mai mare parte a comenzilor. 
Potrivit informatiilor Profit.ro, in acest moment, la Automobile Dacia, in Uzina Mecanica si in Presaj, s-a redus activitatea, astfel ca mai multi angajati din schimbul trei au intrat din nou in somaj tehnic, cu 85% din salariu. Este vorba despre circa 300 de angajati, care au apucat sa revina in activitate, inca din 21 mai, cand a fost repornita activitatea uzinei Dacia. „In Uzina de Vehicule lucram in 3 schimburi, in continuare, si asiguram masuri de protectie pentru angajati. Din pacate, cea mai mare parte a productiei, circa 80%, o exportam, iar la export situatia este asa cum o stim, cumparatorii stau in expectativa”, a explicat pentru Profit.ro Ion Iordache, unul dintre liderii de sindicat de la Dacia. “Problema este la Uzina Mecanica, unde se fac si comenzi pentru Renault, iar acolo comenzile sunt mai slabe”, a adaugat acesta. 
In replica, Dacia precizeaza ca din 11 mai activitatea celor doua uzine se desfasoara in trei echipe, adaptand-o cererii comerciale. „La sfarsitul lunii mai, cadenta de fabricatie a fost de 1.200 de vehicule pe zi, iar in cursul lunii iunie, este prevazuta cresterea acesteia, la 1.300 de vehicule pe zi.” au transmis pentru Profit.ro reprezentantii Groupe Renault Romania.

Articole similare

Ad