Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Mainfreight introduce megatrucks în Belgia

Compania neo-zeelandeză de transport Mainfreight a obținut autorizația de a circula cu vehicule LHV (megatrucks) pe anumite drumuri din Belgia. Compania are pregătite deja patru unități omologate de acest tip, care vor trebui să circule pe rutele aprobate de guvernul belgian. Aceste vehicule de 25,25 m lungime, cu o masă totală de 42 t, vor fi conduse, potrivit legislației, de șoferi care dețin un permis specific. Posibilitatea de a putea călători cu astfel de vehicule pe rute prestabilite a fost inițiată în mod experimental în Olanda în 2001 și apoi adoptată și de Belgia.

Camioanele Mainfreight constau din autotractoare cu punte spate dublă și remorci cu cinci axe, dar alte companii utilizează configurații diferite, precum autotractoare cu trei axe cu două semiremorci. Compania explică faptul că această configurație oferă o lungime utilă mai mare cu 7,2 m, reducând astfel numărul de vehicule pe șosea, consumul de combustibil și emisiile de CO2.

Mainfreight, care a ajuns în Europa în 2011 prin achiziția Wim Bosman Group, are astăzi 8.600 de angajați și în prima jumătate a lui 2020 a avut o cifră de afaceri de 108,39 milioane de dolari.

Articole similare

Ad