Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Makyol și Yapi Merkezi (Turcia) au câștigat licitația contractului pentru construirea tronsonului 4 al autostrăzii Sibiu – Făgăraș

Potrivit directorului general al Companiei Naționale de Infrastructură Rutieră din România (CNAIR), Cristian Pistol, un consorțiu, format din companiile turcești Makyol și Yapi Merkezi, a câștigat licitația de 1,19 miliarde de lei (266,3/241,5 milioane de euro) pentru construcția unui segment din tronsonul de autostradă Sibiu-Făgăraș, inclusiv drumul de legătură cu DN1 (5,6 km).

Proiectul presupune proiectarea și lucrările de construcție al segmentului de autostradă de o lungime de 16,26 km, precum și a unui drum de legătură de 5,6 km, a precizat Cristian Pistol într-o postare pe o rețea de socializare.

Fondurile vor fi asigurate din Programul de Transport al României 2021-2027, care se ridică la 9,6 miliarde de euro, din care 48,3% reprezintă fonduri europene, iar restul reprezintă contribuția națională, potrivit ultimelor date ale Ministerului pentru Investiții și Proiecte Europene din țară.

Proiectul are o durată de patru ani, din care un an pentru etapa de proiectare, iar trei ani pentru lucrările de construcție.

Contractul poate fi semnat la zece zile de la anunțarea ofertantului câștigător cu condiția să nu fie depuse contestații sau plângeri, a declarat vineri Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, într-o altă postare pe rețelele de socializare.

Makyol Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret face parte din grupul turc Makyol, specializat în construcții grele și infrastructură, imobiliare comerciale, dezvoltare de locuințe și investiții în turism.

Yapi Merzeki Insaat ve Sanayi este înființată în 1965 și face parte din grupul turc Yapi Merzeki cu specializarea în proiectarea și construcția unei mari varietăți de clădiri, construcții grele și proiecte feroviare.

Articole similare

Ad