Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Martin Daum, CEO Daimler Truck AG, preia conducerea ACEA pe Vehicule Comerciale

Martin Daum, CEO Daimler Truck AG, este noul preşedinte al Asociaţiei Constructorilor Europeni de Autovehicule (ACEA) pe Vehicule Comerciale, din care fac parte şefii principalilor producători de camioane, utilitare şi autobuze.

„Schimbările climatice sunt în topul agendei pentru industria constructoare de maşini, fiind cea mai mare provocare a economiei globale şi a umanităţii în general. Principala prioritate anul acesta este să facilităm tranziţia către un transport neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon. Acest proces trebuie să se accelereze, întrucât clienţii noştri au nevoie de aproximativ 10 ani pentru pentru a-şi înnoi integral flotele. Obiectivul final este ca transportul rutier să fie curat, fără emisii de dioxid de carbon până în 2050“, a declarat Martin Daum.

„Transformarea industriei noastre va fi fără precedent. Suntem pregătiţi ca, împreună cu toţi factorii de decizie, să implementăm o hartă clară a infrastructurii necesare alimentării cu energie electrică şi cu hidrogen şi, în acelaşi timp, să creăm cadrul legislativ prin care tehnologiile cu zero emisii să reprezinte cea mai bună alegere pentru clienţii noştri”.

Preşedintele ACEA Vehicule Comerciale se alege în fiecare an. Martin Daum a preluat ştafeta de la Henrik Henriksson, CEO Scania, care a deţinut această funcţie în 2020.

Articole similare

Ad