Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Masina oficiala a cercetasilor, a treia oara consecutiv

Mercedes-Benz a continuat sa ii sprijine pe Cercetasii Romaniei, oferindu-le ce are producatorul german mai bun, vehiculele necesare activitatilor in tabere. Anul acesta importatorul le-a pus la dispozitie doua minibusuri Vito si un Sprinter. Cele doua tabere din 2012, a Lupisorilor si a Exploratorilor, au reunit peste 220 de persoane, copii si insotitori. Asa ca vehiculele au avut mult de mers, mai ales ca cele doua campuri se aflau la distanta de peste 100 km, iar copiii au avut destule activitati ce implicau deplasarea in afara lor. In plus, masinile au fost folosite si pentru aprovizionare.
Lupisorii, copii de 7-10 ani, si Exploratorii, de 14-18 ani, fac parte din cei peste 2.500 de cercetasi din 50 de filiale aflate in 26 de judete din Romania. Cei mici au petrecut sase zile in tabara de la Lisa (Brasov), in timp ce exploratorii si-au asezat corturile pe Valea Varghisului (Covasna).

Mercedes-Benz Romania le-a pus la dispozitie doua autovehicule Vito 116 CDI si un Sprinter 313 CDI folosite pentru transportul copiilor si echipamentelor si pentru toate nevoile logistice ale instalarii si dezinstalarii taberei, cat si pe toata durata acesteia. Mercedes-Benz le-a oferit si combustibilul necesar, alimente si in ultima seara a ambelor tabere i-a premiat pe Lupisori si Exploratori pentru activitatile pe care le-au desfasurat, cele mai bune echipe primind obiecte necesare supravietuirii in natura.
"Avem cateva obiective comune si cel mai important este protectia mediului. Vehiculele pe care le punem la dispozitie depind de nevoile taberei din anul respectiv. De exemplu, anul trecut le-am dat si un Atego si un GLK, pentru ca au avut de transportat materiale pentru construirea taberei. Prin actiunile comune suntem alaturi de comunitate, ne promovam valorile, indirect participam la formarea tinerei generatii si vom continua acest proiect", a aratat Gabriel Craciun, Corporate PR/Communications Mercedes-Benz Romania, adaugand ca "protectia mediului este importanta pentru Mercedes-Benz. Facem asta prin dezvoltarea de tehnologii prietenoase cu mediul, care reduc consumul de combustibil si emisiile, dar si prin diferite alte proiecte, cum a fost «Copacul de hartie»."
Obiectivele comune au fost sustinute si de Bianca Nesiu-Bedreag, presedintele Organizatiei Nationale "Cercetasii Romaniei", care a afirmat ca proiectul din acest an intareste parteneriatul si valorile comune promovate de cele doua organizatii: atentia deosebita pentru educatia copiilor si tinerilor, protectia mediului inconjurator si viziunea fondatorilor celor doua miscari, mai ales ca urmeaza celebrarea Centenarului Cercetasiei in Romania, in 2013.

Aproape de natura, departe de calculator
In tabara Lupisorilor au fost prezente 10 centre locale, totalizand 150 de copii, plus liderii insotitori. Dupa Jamboreea de anul trecut, numarul micilor cercetasi s-a marit foarte mult, popularitatea organizatiei crescand considerabil. Personalul administrativ a numarat 25 de persoane, adulti voluntari, …..

Articole similare