Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad

Masurile de distantare sociala pierd din elan si in logistica germana

Masurile de distantare sociala si protectie sociala par sa scada in Germania odata cu scaderea numarul de infectii cu COVID-19, arata ultimul raport in acest sens realizat de Oficiul Federal pentru Transportul de Marfa (BAG).
Prin urmare, arata sursa citata, unii expeditori nu mai prevad reguli de distantare si nici nu mai cer oamenilor sa poarte masca la operatiunile de incarcare/descarcare. Cu toate acestea, companiile de transport sunt in continuare constiente de riscul de infectie si nu vor sa isi piarda angajatii. In ceea ce priveste sezonul vacantelor, studiul a relevat ca angajatorii sunt ingrijorati ca personalul poate calatori intr-o tara riscanta si pot fi astfel infectati, mai arata raportul BAG. Astfel, unii transportatori si-au sfatuit angajatii sa nu calatoreasca in tari cu risc ridicat. Volumele sunt inca mici in Germania, cu circa 15-20% mai jos decat anul trecut, iar numarul de km in gol creste si el. Cele mai scazute industrii sunt: auto, chimica si siderurgica, inginerie mecanica si instalatii. Imaginea este similara in retailul alimentar. „In schimb, exista inca o cerere mare de servicii de transport in industria constructiilor, in special in constructii civile.” Datorita dezvoltarii comertului electronic, afacerile din distributia finala sunt inca la un nivel crescut, insa de cateva saptamani numarul de expedieri de colete B2C a inregistrat o tendinta de apropiere catre normalul acestei perioade. 
In privinta dumpingului, BAG sustine ca situatia ramane neschimbata, parcul auto fiind prea mare pentru cerere. „In ceea ce priveste ofertele actuale, unele dintre companiile de transport sondate se tem de pierderea comenzilor in dauna concurentilor cu preturi mai mici”, relateaza BAG. 

Articole similare

Ad
Ad