Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad

Membrii ATM Bucovina, preocupați pentru viitorul transporturilor în România

Potrivit lui Alin Crețu, președintele ATM Bucovina, membrii asociației au solicitat întrunirea într-o ședință de urgență astăzi, 11 iunie, la orele 18:00, la Suceava, pentru a discuta problemele cu care se confruntă industria transporturilor din România. Cea mai îngrijorătoare este intenția Ministerului Finanțelor Publice de a schimba pragul de neimpozitare al diurnei/indemnizatie de detașare/delegare de la 2,5 ori nivelul stabilit pentru funcționarii de stat la 1,3-1,5 ori. Aceasta înseamnă reducerea nivelului diurnei neimpozabile de la 87,5 EUR la circa 47-50 EUR/zi. Măsura a fost avansată de Iulian Ardeleanu, Director general – Direcția generală de legislație fiscală și reglementări vamale și contabile – în cadrul ultimei întâlniri a grupului de lucru pe diurnă, format din reprezentanți ai MFP, ANAF, Ministerului Muncii și ai Inspecției Muncii.

Fără a oferi încă o soluție la controalele ANAF pe diurnă la firmele care fac transport international, grupul de lucru a lansat și ipoteza reducerii nivelului neimpozabil al diurnei, care afectează sensibil toți transportatorii internaționali în perspectiva aplicării Ăachetului Mobilitate, care oricum aduce o mulțime de alte constrângeri pentru a accesa piața de transport comunitară.

De asemenea, transportatorii bucovineni sunt îngrijorați și de declarația făcută de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, după discuțiile legate de aprobarea proiectelor finanțate prin PNRR, prin care România ia în considerare stabilirea taxei de utilizare a infrastructurii rutiere în funcție de tonaj și de kilometrii parcurși de fiecare autovehicul, ceea ce ar crește enorm taxele de drum pentru autovehiculele de transport marfă.

Întâlnirea vizează luarea unei poziții a transportatorilor bucovineni față de măsurile avute în vedere de actualul Guvern.

Articole similare

Ad
Ad