AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement

Mercedes-Benz își pregătește fabricile pentru e-mobilitate

Mercedes-Benz investește o sumă de două cifre în milioane pentru a transforma fabrica Berlin-Marienfelde din Germania într-un campus pentru dezvoltarea, testarea și implementarea aplicațiilor software pentru rețeaua sa globală de producție. În viitor, componentele e-mobilității vor fi asamblate și la Berlin. Împreună, reprezentanții lucrătorilor și echipa de management Mercedes-Benz din Berlin au ajuns la un acord pentru a asigura un viitor durabil pentru uzina din Berlin, care este cel mai vechi amplasament din rețeaua globală de producție a sistemelor de propulsie Mercedes-Benz. Acordul va transforma rolul tradițional al Berlinului ca fabrică convențională de producție a sistemului de propulsie într-un nou centru de competențe pentru viitoarele procese de producție, pentru dezvoltarea, testarea și validarea aplicațiilor și conceptelor software viitoare pentru ecosistemul digital Mercedes-Benz MO360 într-un mediu real de producție. Pentru aceasta, sunt planificate investiții pentru a construi o fabrică digitalizată cu o serie de linii pilot de ultimă generație și celule de testare. Compania va acoperi subiecte precum întreținerea predictivă pentru producție prin utilizarea inteligenței artificiale. Berlin va deveni, de asemenea, centrul de instruire și calificare MO360 pentru toate fabricile Mercedes-Benz din întreaga lume, consolidând abilitățile digitale la Mercedes-Benz Cars Operations. Fabrica deja folosește aplicații din industria 4.0 de ani de zile pentru a urma conceptul unei așa-numite „fabrici inteligente”.

Jörg Burzer, membru al consiliului de administrație al Mercedes-Benz AG, producție și lanț de aprovizionare afirmă: „Fiind cea mai veche fabrică Mercedes-Benz din domeniul tehnologiei motoarelor convenționale, transformarea din Berlin este un simbol al schimbării în industria auto. Electrificarea și digitalizarea sunt pilonii de bază ai strategiei noastre corporative. Transformând Berlin într-un centru de competențe pentru digitalizare și alocarea volumelor de producție în domeniul e-mobilității, putem asigura cu succes viitorul fabricii noastre stabilite de mult timp în Berlin. Campusul Mercedes-Benz Digital Factory joacă un rol important în rețeaua noastră globală de producție, dezvoltând software-ul MO360 de ultimă generație și calificând toți angajații în domeniul digitalizării. Cu aceste măsuri, vom ajunge la creșteri suplimentare ale eficienței și calității, obiectivul nostru ambițios de neutralitate a emisiilor de CO2 în mai puțin de 20 de ani. Împreună cu partenerii noștri vom forma viitorul producției industriale și vom stabili un nou reper cu produsele digitale MO360 de la Berlin”.

Campusul Mercedes-Benz Digital Factory va juca un rol cheie în asigurarea lansării rapide și perfecte a aplicațiilor software în rețeaua globală de producție Mercedes-Benz. Campusul va dezvolta și implementa noi concepte de calificare, utilizând cele mai noi instrumente de formare digitală, inclusiv realitatea virtuală și augmentată. Digitalizarea producției a fost un factor important de succes pentru Mercedes-Benz timp de 30 de ani. Noul ecosistem digital MO360 a fost lansat anul trecut. Părți mari ale ecosistemului digital modular și extensibil sunt deja utilizate în aproximativ 30 de fabrici din întreaga lume.

Mercedes-Benz își pregătește divizia Mercedes-Benz Drive Systems pentru un viitor „Electric First” ca parte a Ambition 2039, calea companiei către neutralitatea emisiilor de CO2. Fabrica Mercedes-Benz din Berlin se va concentra pe componentele e-mobilitate, eliminând treptat producția de motoare și componente convenționale. Începând cu 2021, Berlin își va suplimenta portofoliul de producție cu asamblarea finală a componentelor electrice pentru viitoarele modele Mercedes-EQ compacte, complet electrice și asamblarea așa-numitului compartiment EE pentru integrarea inteligentă a electronicii de putere pentru sistemele de baterii EQS.

Acest lucru va duce la schimbări ale ocupării forței de muncă, motiv pentru care compania intenționează să își pregătească personalul cu măsuri de calificare specifice. Reducerea volumelor de producție în serie a produselor convenționale ale sistemului de propulsie va duce, de asemenea, la ajustări ale personalului din locația din Berlin. Prioritatea maximă a companiei este de a proiecta și implementa măsuri structurale și de personal într-o manieră acceptabilă din punct de vedere social, în strânsă cooperare cu sindicatele.

Articole similare

Ad