Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

MHS a vandut cu 45% mai multe camioane de constructii si cu 25% mai putine pentru transport pe distante lungi

MHS Truck & Bus a avut un an bun in 2019, cu vanzari aproape la nivelul din 2018 si cu o cota de piata cu 1% mai mare, rezultate care i-au adus pentru prima data distinctia de Importatorul Anului oferita de producatorul MAN.
Vanzarile au mers foarte bine pana in aprilie, apoi au stagnat pana in august, de unde a aparut si teama de o noua criza, dupa care au inceput din nou sa vina comenzi „si chiar sa vindem mai bine“, asa cum declara Elena Claudia Iordache, Managing Director MHS Truck & Bus Group. La rezultatele bune au contribuit constructiile, care i-au adus companiei vanzari cu 45% mai mari, in timp ce la camioane pentru transport pe distante lungi cererea a scazut cu 25%. Vanzarile de vehicule pentru constructii au fost impulsionate nu doar de segmentul rezidential, ci si de lucrarile la drumuri, „si de asta am vandut atat de mult pentru acest segment“.

Cel mai solicitat model MAN in Romania este basculanta TGS 8×4 de 41 t, care s-a livrat in peste 300 de unitati noi. In acest domeniu au existat si clienti care au cumparat loturi de peste 10 camioane, dar per ansamblu 2019 a fost mai echilibrat decat alti ani intre retail si flote.
MHS a avut mereu 10-15 vehicule specializate pe stoc, pentru livrari rapide, care au fost vandute integral pana la final de an.
Alte masini specializate pentru care compania a avut cerere sunt cele de uz municipal si cele militare, MHS participand, direct sau prin carosierii parteneri, la toate licitatiile pentru care avea in oferta specificatiile cerute in caietul de sarcini si pentru care se apropia si de bugetul institutiilor care le organizau. Dar, chiar daca pe unele le-a castigat, acestea au fost pentru un numar mic de unitati, cel mult 20.
Pentru achizitia de camioane noi, 51% dintre clienti au apelat la finantare de toate tipurile – leasing financiar si operational sau credit – iar restul au folosit resurse proprii sau fonduri europene.
MHS a avut camioane rulate pe stoc, provenite din buy back-uri incheiate in 2014 sau 2015 si din trade in din 2019 – pentru clientii de international. Acestea din urma au fost mai usor de vandut, deoarece au un pret corect, „pe cand pentru cele de buy back ne-am asumat la semnarea contractelor un pret prea mare pentru nivelul de acum, cand in toata Europa sunt stocuri de vehicule rulate“.
Cele mai multe dintre acestea sunt pentru transport international, clientii preferand sa le restituie si sa cumpere altele noi, cu tehnologia noua propusa de MAN, cu motorul lansat in septembrie 2019, care are un consum mai bun.
MHS a vandut in 2019 circa 400 de camioane rulate, fata de 350 in 2018.

Articole similare

Ad