Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ministrul Economiei: Dacia si Ford isi vor relua activitatea pe 4 mai

Productia de autovehicule de la Dacia si Ford va reincepe pe data de 4 mai, a anuntat, joi, ministrul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, in cadrul unei interventii la o emisiune televizata.
„Din ce cunosc eu, atat Dacia, cat si Ford vor reporni productia de autovehicule in data de 4 mai”, a spus ministrul Economiei la Digi24. La inceputul acestei saptamani, Grupul Renault Romania a anuntat reluarea partiala, pe baza de voluntariat, a activitatii de productie la Uzinele Dacia de la Mioveni, urmand ca, din data de 4 mai, sa fie reluate activitatile in cadrul Uzinei Mecanice si Sasiuri, respectiv Uzinei Vehicule, in Departamentul Presaj, potrivit anunutului producatorului francez. Compania a precizat ca, inca de la debutul crizei pandemice, generata de noul virus COVID -19, s-a asigurat sa ia masuri adaptate de protectie pentru ansamblul angajatilor din toate sediile unde isi desfasoara activitatea. Grupul Renault Romania a anuntat intreruperea productiei la uzinele din Mioveni din data de 17 martie pana pe 5 aprilie, in contextul pandemiei de coronavirus. Pe data de 2 aprilie, compania mentiona ca prelungeste perioada de intrerupere a activitatii de productie la uzinele Dacia de la Mioveni. 
Pe de alta parte, angajatii fabricii Ford de la Craiova au intrat in somaj tehnic incepand de pe data de 19 martie 2020, pana pe data de 30 aprilie, iar pe parcursul acestei perioade vor beneficia de o indemnizatie de 78% din salariul de baza. La nivel international, Ford Motor Co a anuntat ca suspendarea productiei de vehicule si motoare la majoritatea facilitatilor sale din Europa a fost prelungita, cel putin, pana la data de 4 mai.

Articole similare

Ad