AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ministrul italian de transport justifică nevoia de liberă circulaţie: din 14.823 de şoferi testaţi, doar 27 au fost pozitivi (0,18%)

Noul ministru italian al transporturilor, Enrico Giovannini, a descris situația de-a lungul coridorului Brenner ca fiind extrem de dificilă pentru companiile de transport din Italia. Ca urmare, cere ca tranzitul prin Brenner să fie liber pentru șoferii de camioane din UE.

Ministrul a făcut această solicitare în cadrul unei videoconferinţe cu comisarul UE pentru transporturi, Adina Vălean. Enrico Giovannini consideră că, din cauza situaţiei înregistrate de-a lungul coridorului Brenner, logisticienii suportă costuri suplimentare care pun presiune asupra sectorului, atât din cauza „interdicțiilor sectoriale unilaterale”, cât și din cauza introducerii unor măsuri suplimentare de limitare a Covid-19.

În faţa Adinei Vălean, Giovannini a subliniat în repetate rânduri necesitatea liberei circulaţii între statele membre ale UE și respectarea principiului „coridoarelor verzi”. El a precizat, de asemenea, că există diverse opțiuni de testare împotriva coronavirusului pe autostrăzile italiene, tocmai pentru a ușura sarcina controalelor din graniţe. Cifrele de până acum arată însă că sistemul italian de transport contribuie la limitarea pandemiei cu seriozitate: din cei 14.823 de șoferi testați până acum, doar 27 au avut rezultate pozitive, adică 0,18%.

Articole similare

Ad