Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Misiune indeplinita

In Romania, la fel ca in multe alte tari europene, cei care aduc pe piata anvelope noi sau uzate, fie ei producatori sau importatori, trebuie sa se ocupe si de recuperarea lor cand ajung in stadiul de deseu. Obligatia este de a colecta 80% din anvelopele aduse pe piata in anul precedent si tara noastra, de cand a aderat la acest sistem de gestionare a anvelopelor uzate, si-a indeplinit in fiecare an datoria. Eco Anvelope, care ofera servicii integrate de colectare si valorificare a anvelopelor uzate si neutralizarea riscului de mediu pe care l-ar putea constitui ele, a contribuit din plin la aceasta reusita, gestionand anual zeci de mii de tone.


La sfarsitul lui octombrie compania a organizat o intalnire cu presa de specialitate, producatori si importatori de anvelope si multi alti jucatori implicati in piata de anvelope, in cadrul careia au fost prezentate rezultatele activitatii sale din ultimii ani si evolutia companiei.
Astfel, Eco Anvelope, ai carei actionari sunt Continental, Goodyear, Pirelli, Michelin si Tofan Grup, a gestionat deja anul acesta pana la sfarsitul lui septembrie aproape 40.000 t, ceea ce aduce siguranta ca si in 2012 obligatiile vor fi indeplinite. Dar 2012 a fost un an destul de atipic. Daca in primul trimestru activitatea a mers foarte bine, de la luna la luna au inceput sa scada cantitatile colectate, ajungandu-se ca in septembrie compania sa gestioneze doar 600 t de anvelope uzate, in conditiile in care media lunara in mod normal este de 4.500 t. Totusi, se estimeaza o revenire in ultimul trimestru al anului, deoarece de la 1 noiembrie este obligatorie echiparea cu anvelope de iarna, ceea ce va genera un schimb mai mare de anvelope.
Anul trecut clientii Eco Anvelope au adus pe piata 58.125 t, iar compania a gestionat 33.213 t.
Potrivit lui Calin Istratoiu, director Directia Politici Industriale din cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, in 2011 cantitatea de anvelope uzate valorificate a fost de 60.420 t la nivel national, in crestere fata de 2010, cand se inregistrau 58.550 t. Din 2010 activitatea de recuperare de anvelope in Europa s-a modificat radical: toata lumea a inteles ca vorbim de o sursa de materie prima importanta, asa ca in aproape toate tarile din UE rata de colectare a anvelopelor uzate sare de 70%, iar 90% din ele sunt valorificate. In decursul ultimilor patru ani a scazut foarte mult depozitarea simpla a anvelopelor, de la 50 la 4%, si a crescut destul de semnificativ reciclarea acestora si recuperarea de energie.

Efort logistic considerabil
In prezent, sistemul Eco Anvelope se bazeaza pe trei mari colectori, 20 de subcontractanti ai acestora, cinci fabrici de ciment si patru societati de valorificare a materialelor. Anvelopele uzate sunt ridicate de la peste 4.700 de puncte de colectare (service-uri auto sau de roti, vulcanizari etc.), generatori de deseuri de anvelope.
„Lucram cu operatori autorizati, care pot sa asigure aceste activitati pe termen lung, desi …

Articole similare

Ad