Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Noul motor cu combustie de hidrogen XC13 de la FPT INDUSTRIAL își face debutul pe teren la cupa mondială de schi de la Flachau împreună cu Prinoth

FPT Industrial, liderul mondial în producția de soluții cu impact redus asupra mediului, și Prinoth, lider mondial în producția de mașini de curățat zăpada și vehicule cu șenile, au oferit un plus de emoție în timpul Cupei Mondiale de Schi de la Flachau (Austria).

Recent, cu ocazia celei de-a 30-a aniversări a Cupei Mondiale de la Flachau, Klaus Tonhäuser, președinte și director executiv al grupului PRINOTH, a participat la discuția „Sustenabilitatea în sporturile de iarnă”, organizată de Snow Space Salzburg Bergbahnen, care s-a axat pe ideile și noile tehnologii care pot reduce impactul asupra mediului al tuturor activităților legate de schi.

Unul dintre punctele culminante ale acestei discuții cu presa, la care au participat peste 100 de jurnaliști, a fost prezentarea oficială a modelului Prinoth Leitwolf h2MOTION, prima mașină de deszăpezire cu motor cu combustie internă alimentată cu hidrogen din lume, realizată de FPT Industrial. Noul vehicul concept este de fapt echipat cu noua versiune FPT XC13 Hydrogen, motorul FPT XC13, de 13 litri, cu 6 cilindri, care dezvoltă 460 CP (338 kW) și un cuplu de 2.000 Nm.

Complet pregătit pentru testele de teren, Leitwolf h2MOTION poate fi soluția ideală pentru stațiunile de schi orientate spre durabilitate, cum ar fi Snow Space Salzburg Bergbahnen, ale căror emisii de CO2 rămase sunt în mare parte atribuite pregătirii pârtiilor.

Dezvăluit la IAA 2022, noul FPT XC13 este primul motor monobază multicarburant. De la motorină la gaze naturale – inclusiv biometan – la hidrogen și combustibili regenerabili, motorul de bază a fost proiectat cu mai multe versiuni pentru a oferi o standardizare maximă a componentelor și o integrare ușoară în produsul final.

Bazându-se pe o experiență îndelungată în domeniul combustibililor alternativi, motorul pe hidrogen XC13 este un prim concept care vizează o ofertă complementară pentru a accelera procesul de decarbonizare a sectorului aplicațiilor industriale.

Motorul cu combustie pe hidrogen instalat pe Prinoth Leitwolf h2MOTION este o tehnologie suplimentară în portofoliul FPT Industrial pentru soluții cu emisii zero de CO2, oferind clienților familiaritatea cu care sunt obișnuiți cu mașinile tradiționale. Combustibilul de hidrogen este stocat în 5 rezervoare montate în partea din spate a mașinii pentru o durată de funcționare orientativă de peste 3 ore.

Proiectat în primul rând pentru pregătirea pârtiilor din stațiunile de schi mai mari, datorită puterii și dimensiunilor sale, noul vehicul concept este un alt pas spre obiectivul Prinoth de a avea o flotă cu zero emisii de carbon, iar colaborarea cu FPT Industrial semnalează angajamentul reciproc al celor două companii față de sustenabilitate în aplicațiile off-road.

„Dezvăluit în septembrie 2022, acum pregătit pentru primul său test pe teren. Un interval de timp atât de scurt dezvăluie calitatea unică a motorului nostru XC13″, comentează Pierpaolo Biffali, vicepreședinte Product Engineering la FPT Industrial. „Suntem mândri să fim alături de Prinoth în misiunea noastră de a oferi soluții de propulsie durabile pentru clienții noștri.”

„Motorul FPT Industrial al Leitwolf h2MOTION este similar cu un motor diesel”, spune Klaus Tonhäuser, „și oferă clienților noștri ceea ce sunt obișnuiți să primească de la alte mașini. Acest lucru va contribui la acceptarea tehnologiei.”

Articole similare

Ad