Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Olanda își simplifică legislația pentru a angaja șoferi ucraineni

La începutul acestui an, ministrul olandez al Infrastructurii și Gospodăririi Apelor a trimis o scrisoare Camerei Reprezentanților pentru a explica de urgență reglementarea recunoașterii europene a permiselor de conducere ucrainene. Iar acum asociația olandeză de transport și logistică TLN informează că ministerul a decis în cele din urmă că un șofer ucrainean cu un cod 95/CPC obținut în UE poate fi angajat în Olanda ca șofer profesionist în transportul de mărfuri.

În același timp, TLN este de părere că este important să se reglementeze la nivel european situația permiselor de conducere ucrainene, deoarece, în caz contrar, situația refugiaților se va schimba din nou pentru fiecare stat membru.

În prezent în Olanda pentru șoferii ucraineni se aplică aceleași reguli ca pentru toți ceilalți șoferi profesioniști. În conformitate cu legislația europeană, permisul de conducere ucrainean poate fi schimbat în Olanda cu un permis de conducere temporar, dar valabil. Și de îndată ce conflictul din Ucraina se va încheia, Comisia Europeană va lua o decizie suplimentară cu privire la această valabilitate – dar pentru moment nu este cazul. Obținerea unui nou permis de conducere merge întotdeauna mână în mână cu examinarea medicală.

Pentru toți ucrainenii care încep să lucreze în Olanda există și o obligație în plus față de cele pe care le au șoferii de alte naționalități: ucrainenii sau persoanele care au stat legal în Ucraina când a izbucnit războiul pot solicita un autocolant sau un document O în pașaport, ca dovadă că au reședința aici în temeiul Directivei privind protecția temporară și, prin urmare, au acces, printre altele, la piața muncii.

Articole similare

Ad