Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Operatorii economici asteapta prelungirea acordarii Certificatelor de Stare de Urgenta si pentru aprilie 2020

Operatorii economici si implicit firmele de transport marfa si calatori asteapta modificarea OMEEMA nr. 791/2020 privind eliberarea Certificatelor de Stare de Urgenta (CSU) si pentru luna aprilie a.c. 
 
Deocamdata, acestia au primit doar asigurari din partea ministrului economiei Virgil Popescu ca se lucreaza la draftul de Ordonanta de Urgenta care sa reglementeze extinderea posibilitatii operatorilor economici de a solicita CSU si pentru cazul diminuarii cu minimum 25% a incasarilor sau veniturilor in aprilie raportat la media lunilor ianuarie-februarie 2020.

Potrivit OMEEMA nr. 791/2020, CSU se emit in doua forme: Tip 1 (albastru), eliberat pentru solicitantii care si-au intrerupt activitatea total sau partial ca urmare directa a deciziilor autoritatilor publice competente, in perioada starii de urgenta decretare, si Tip 2 (galben), eliberat pentru solicitantii care declara pe proprie raspundere ca li s-au diminuat incasarile cu minimum 25% fata de media primelor doua luni ale anului.
 
Intr-o document de informare afisat pe site-ul Ministerului Economiei se precizeaza ca noul act normativ „va reglementa extinderea posibilitatii operatorilor economici, ca in baza declaratiei pe proprie raspundere sa poata solicita certificatul de situatii de urgenta Tip 2 si daca diminuarea veniturilor sau a incasarilor cu minimum 25%, ca efect al deciziilor emise de autoritatile publice competente pe perioada starii de urgenta declarate, a fost inregistrata in luna aprilie 2020, prin raportare la media lunilor ianuarie si februarie 2020”. Pentru a nu aparea probleme de interpretare, transportatorii asteapta doar o simpla completare a actului normativ, prin extinderea CSU si pentru aprilie a.c., fara alte explicatii suplimentare.

Articole similare

Ad