Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad

Pachetul Mobilitate 1: Europarlamentarii romani, apel catre presedintele Parlamentului!

Razboiul scrisorilor privind Pachetul Mobilitate 1 continua! Europarlamentarii romani, alaturi de cei bulgari, polonezi, unguri si letoni i-au trimis o scrisoare presedintelui Parlamentului European, Antonio Tajani, prin care ii explica acestuia ca nu s-a ajuns la nicio decizie in sedinta coordonatorilor din Comisia TRAN cu privire la stadiul urmator al celor trei amendamente, cerandu-i sa ceara Comisia pentru Afaceri Constitutionale, autoritatea interpretativa a Regulilor de Procedura, sa explice modul in care cele trei propuneri ar trebui luate in considerare.

Scrisoarea catre Antonio Tajani este semnata de eurodeputatii romani Marian-Jean Marinescu (PPE), Claudia Tapardel (Grupul S&D) si Maria Grapini (Grupul S&D), alaturi de colegii lor bulgari – Peter Kouroumbashev (Grupul S&D), Andrei Novakov (PPE), polonezi – Kosma Z?otowski (CRE), El?bieta ?ukacijewska (PPE), Bogus?aw Liberadzki (Grupul S&D), Janusz Zemke (Grupul S&D), dar si din Letonia – Roberts Z?le (CRE) si Ungaria – Andor Deli (PPE).
In document acestia explica faptul ca in sedinta Coordonatorilor din 21 ianuarie au fost trei propuneri in privinta dosarelor din pachet:
• amendamentele sa fie din nou supuse la vot in sedinta TRAN;
• sa se ceara Conferintei Presedintilor sa introduca amendatele in sedinta plenara;
• amendamentele sa fie dezbatute de noul Parlament European.

Avand in vedere ca nici una dintre aceste propuneri nu a intrunit o majoritate in sedinta coordonatorilor si pentru ca exista o „incertitudine juridica cu privire la modul in care trebuie continuata examinarea propunerilor“, eurodeputatii ii cer presedintelui Parlamentului European, Antonio Tajani, sa intervina catre Comisia pentru Afaceri Constitutionale (AFCO), autoritatea interpretativa a Regulilor de Procedura, pentru ca aceasta sa explice modul in care cele trei propuneri ar trebui luate in considerare. „O interpretare formala a normelor de catre comisia AFCO ar permite Conferintei Presedintilor sa ia o decizie pe anumite temeiuri juridice si fara nici o urma de confuzie sau de indoiala“, arata europarlamentarii estici in scrisoare.
Pe 31 ianuarie, revista Tranzit a publicat o alta scrisoare, tot catre Antonio Tajani, presedintele PE, de data aceasta semnata de Karima Delli, presedinta Comisiei TRAN. Aceasta il informa pe oficial de faptul ca in grupurile politice ale Comisiei TRAN s-a format o larga majoritate in favoarea recomandarii Conferintei Presedintilor de a plasa cele trei rapoarte ale Pachetului Rutier pe agenda plenara a Parlamentului European.

Articole similare

Ad