Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad

Pachetul Mobilitate 1 intra la vot pentru a doua oara!

Motiunea celor peste 38 de eurodeputati pentru retragere a Pachetului Mobilitate 1 de pe ordinea de zi a plenului PE de maine, 4 aprilie, a fost respinsa astazi, 03 aprilie, cu 267 impotriva la 219 voturi pentru. Votul a consemnat si prezenta a 24 de europarlamentari romani, inclusiv cei trei care la motiunea trecuta au votat pentru respingere – Daciana Sarbu, Traian Ungureanu si Cristian Preda, care de aceasta data au votat pentru motiune, asa cum de altfel au votat si restul deputatilor romani.

Din cate se pare, dat fiind votul din 2 aprilie din Comisia TRAN, prin care sunt trimise in plenara peste 1.000 de amendamente, presedintele PE, Antonio Tajani, a cerut ca amendamentele sa fie grupate pentru a fi supuse la vot. Inainte de votul agendei, Ismail Ertug, Pavel Telicka si Merja Kyllonen au trimis o scrisoare catre presedintele PE, Antonio Tajani, in care au solicitat ca votul din plenara sa fie pe blocuri de amendamente. Masura a fost contracarata de grupul eurodeputati care se opun actualei forme si care i-au scris si ei lui Antonio Tajani. „Avand in vedere acest lucru (n.r. – peste 1.000 de amendamente se intorc in plen), precum si experienta din ultima sesiune plenara, cand amendamentele din lista de vot in plen au fost grupate in blocuri mari, dorim sa ne ridicam preocuparile serioase cu privire la aceste blocuri. Articolul 174 din Regulamentul de procedura prevede ca amendamentele sa fie supuse la vot in conformitate cu partile din text la care sunt prezentate sau pot fi votate colectiv in cazul in care acestea sunt complementare“, se arata in scrisoare. Eurodeputatii ii explica lui Tajani ca la votul in bloc, ei sunt lipsiti de posibilitatea „libera si democratica“ de a vota anumite amendamente pe care le sustin si de a respinge ceea ce nu sustin.
Dezbaterile privind Pachetul Mobilitate 1 vor incepe maine, pe 4 aprilie, la ora 08:30, iar votul va avea loc incepand cu ora 11:00.

Articole similare

Ad