Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Pledoarie pentru folosirea documentor digitale de transport

Guvernele tarilor BeNeLux le recomanda transportatorilor sa foloseasca documente digitale, actiune pe care asociatia olandeza TLN o sprijina de mai mult timp, dar pentru care acum exista o motivatie in plus: siguranta. Ca sa nu mai vorbim de rapiditatea cu care se pot desfasura controalele.
Cu toate modernizarile din ultimii ani, transportatorii inca folosesc documente pe hartie, care trec din mana in mana si in contextul pandemiei de coronavirus sunt foarte periculoase. Unul dintre cele mai importante documente este CMR-ul electronic, din care circula anual in BeNeLux 70 de milioane si care pana de curand era acceptat doar in format printat pe hartie, motiv pentru care este absolut necesar sa se gaseasca variante care sa nu presupuna atingerea lui de catre soferi sau de catre angajatii platformelor de incarcare/descarcare.
In tarile BeNeLux a inceput sa se faca un test in acest sens in 2017, cu documente digitale folosite la transport national sau intre Belgia, Olanda si Luxemburg, iar transportatorii le pot utiliza nelimitat cata vreme dovedesc ca le obtin de la cei trei furnizori de CMR electronic acceptati pentru test. Iar in contextul pandemiei actuale ministerele de transport recomanda folosirea acestor documente oriunde este posibil.

Articole similare

Ad